Slovenija
57203 ogledov

Srednjeročna napoved: To sledi po vročinskem valu

Vročina Profimedia
Manjša ohladitev nas čaka v noči na soboto, nato spet stopnjevanje vročine. Znano, do kdaj bo vztrajala in kaj sledi.

Tudi danes je pred nami nov vroč dan v okviru trenutnega vročinskega vala, ki nam je prinesel nov absolutni vročinski rekord, 38 stopinj Celzija, ki so jih izmerili na vremenski postaji Podnanos. Današnje temperature bodo do 33 stopinj Celzija, pri čemer Arso v napovedi navaja, da bo toplotna obremenitev po nižinah nekoliko manj izrazita, znova se bo povečala jutri. Tudi danes popoldne bodo nastajale posamezne nevihte. 

Jutri bodo jutranje temperature od 13 do 20, ob morju okoli 22, najvišje dnevne od 30 do 36 stopinj Celzija. V soboto bo pretežno jasno, vročina bo v notranjosti države prehodno nekoliko popustila, a ne za dolgo.

Na vremenskem portalu Ciklon.si/Srednjeročna napoved pri tem dodajajo, da sobotne ohladitve ne bodo občutili Primorci, pri njih bo temperatura tudi v soboto okrog 35 stopinj. Drugod po državi bo dopoldne precej hladneje, po napovedih omenjenega portala se bo živo srebro dopoldne spustilo na okoli 13 stopinj. 

Prihodnji teden prihod fronte

Že v nedeljo se bo po napovedih Ciklon.si/Srednjeročna napoved spet segrelo na okoli 20 stopinj Celzija na višini 1500 metrov, v dolinah bo spet blizu 35 stopinj Celzija. Nadaljujejo, da nas po 6. juliju čaka nekoliko daljše obdobje bolj svežega vremena. 
"Po vremenski fronti bo verjetno vsaj šest dni višinsko jedro hladnega zraka vztrajalo nad Balkanom, iznad Skandinavije bo pritekal razmeroma svež zrak. Temperature bodo čez dan verjetno malo čez 25 stopinj, na Primorskem okrog 30." 

Tudi na Arsu v napovedi od 5. do 9. julija omenjajo hladno fronto in tudi padavine. "V sredo bo ob prehodu hladne fronte predvidoma nekaj dežja, tudi v četrtek bodo še možne plohe. V petek in soboto bo verjetnost za padavine manjša. Osvežilo se bo," srednjeročno napoved sklenejo pri Arsu.

Vetrolom Slovenija Neurja po državi: izpod drevesa rešili poškodovano osebo

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 1
  • Avatar krucefix
    krucefix 15:42 30.junij 2022.

    Čudno ne,da se to poleti dogaja