Slovenija
45483 ogledov

Srednjeročna napoved: Toliko časa bo vztrajal polarni zrak.

Zima
Zima bo očitno vztrajala še nekaj časa.

Nad Evropo bo polarni zrak vztrajal kar nekaj časa, napovedujejo na vremenskem portalu Ciklon.si/Srednjeročna napoved. Dodajajo, da temperaturne anomalije v prihodnjem tednu kažejo nad Slovenijo med 4 in 6 stopinjami Celzija pod dolgoletnim povprečjem. 

"Ob jasnih nočeh bodo jutra mrzla, sploh tam kjer je snežna odeja, bo tudi po nižinah lahko pod -15 stopinjami. Vprašanje pa je koliko bo jasnih in mirnih noči," izpostavljajo na omenjenem vremenskem portalu. 

Po njihovih opažanjih bomo gledali ples višinskih jeder blizu nas pod anticiklonom, ki bo kraljeval nad Severno in deloma Srednjo Evropo. "Mi bomo na robu grebena, občasno pa se nam bodo približale oz nas prehajale višinske motnje. Eno takih lahko pričakujem v noči na četrtek, ki bo prinesla tudi nekaj naletavanja snežink." 

V naslednjem tednu bo - po napovedih portala Ciklon.si/Srednjeročna napoved pri nas večinoma suho in mrzlo vreme z nekaj sonca, največ padavin pa bo - širše gledano - na Norveškem, Islandiji in v Sredozemlju. "Ni pa izključeno da bomo ob koncu tedna spet pod vplivom višinskega jedra hladnega zraka, modeli še niso usklajeni. Trenutno pa je največja verjetnost da se bo greben z bistveno toplejšim zrakom v višinah razširil nad območje Alp," še izpostavljajo.

Podrobneje po dnevih 

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno in suho vreme, pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje temperature bodo med -3 in 1 stopinjo Celzija, na Primorskem do 5.

V torek bo pretežno jasno, le v gorskem svetu Julijcev bo nekaj spremenljive oblačnosti. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja, najvišje temperature bodo med -2 in 3, na Primorskem do 7 stopinj.

V sredo bo sprva pretežno jasno, čez dan in popoldne se bo od vzhoda oblačnost povečala, zvečer in v noči na četrtek bo občasno naletaval sneg. Pihal bo okrepljen severovzhodni veter, tudi burja na Primorskem se bo okrepila. Najvišje temperature bodo med -2 in 3, na Primorskem do 6 stopinj.

V četrtek se bo proti jutri povsod zjasnilo, čez dan bo pretežno jasno vreme, pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje temperature bodo med -1 in 4, na Primorskem do 7 stopinj.

V petek bo sprva pretežno oblačno, čez dan se bo zjasnilo. Še bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja, najvišje temperature bodo med 1 in 6, na Primorskem do 10 stopinj. 

Ob koncu tedna bo predvidoma sončno in še nekoliko topleje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Boschtjan Zupanchich 16:50 05.februar 2023.

    Da, kajti : Še vedno Imamo Premalo Globalnega Ogrevanja !!! ! !!! Hud mraz Je pa Dober Samo za Eno stvar : pomori več golazni, in odžene več spolnih iztirjencev (pedrov) . Aleluja.