Slovenija
65523 ogledov

Srednjeročna napoved: Tri fronte, sneg tudi nižje

Hladno jesensko jutro Profimedia
Teden dinamičnega vremena.

Na vremenskem portalu Ciklon.si/Srednjeročna napoved dva tedna pred začetkom meteorološke zime za teden, ki je pred nami, napovedujejo "precej dinamično vreme", pogosto nas bodo prehajale vremenske fronte. 

"V naslednjem tednu bomo videli kar tri prehode vremenskih front. Prva nas bo prišla v sredo, druga v petek in tretja v noči na nedeljo," opozarjajo in dodajajo, da bo ob skandinavski blokadi vreme v Sredozemlju zelo živahno, ob dotoku hladnega zraka iz vzhoda in v stiku s toplejšim od zahoda bo lahko snežilo pri nizki nadmorski višini. 

Za to je največ možnosti pri zadnji, petkovi vremenski fronti. "Če bo anticiklon postavljen dovolj severno in zahodno, bo lahko meja sneženja tudi tja do 800 m ali pa še nižje."

Napoved po dnevih 

Danes bo zmerno do pretežno oblačno, več sonca bo na vzhodu. V zahodni in južni Sloveniji se bodo pojavljale manjše krajevne padavine, ki bodo popoldne možne tudi drugod. Najvišje temperature bodo med 8 in 13 stopinj Celzija, na Primorskem do 15.

Jutri bo na vzhodu deloma sončno, drugod bo pretežno oblačno. V hribovitem svetu zahodne Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Zapihal bo jugozahodni veter, najvišje temperature bodo podobne današnjim.

V sredo bo oblačno, dež se bo čez dan postopno razširil nad večji del države. Popoldne bo zlasti na severovzhodu zapihal severni veter, zvečer na Primorskem zmerna burja. Meja sneženja se bo na vzhodu spustila na okoli 1400 m. Dnevne temperature se ne bodo spreminjale.

V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačno in jutranjo meglo po nižinah, največ sončnega vremena bo na Primorskem. Proti večeru bo od zahoda oblačnost naraščala.

V napovedi za petek omenjeni vremenski portal omenja oblačno vreme, občasno bo deževalo, pogosteje na jugu. Popoldne bodo padavine slabele in postopno ponehale. Meja sneženja bo na okoli 1500 m, na Primorskem bo pihala šibka burja. Tudi ohladilo se bo, najvišje temperature bodo med 6 in 11 stopinjami, na Primorskem do 16.

vročina Opozorila Svet Smrtonosni udarci vremena

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.