Slovenija
10320 ogledov

Srednjeročna napoved: Tudi do 10 stopinj pod dolgoletnim povprečjem

Vreme: Srednjeročna napoved: Tudi do 10 stopinj pod dolgoletnim povprečjem - Pomlad
Pred nami precej dolgo obdobje nestabilnega vremena.

Portal Ciklon.si / Srednjeročna napoved do skoraj konca meseca napoveduje obdobje nestabilnega vremena skoraj vse tja do prvomajskih praznikov. 

V torek bo po njihovih izračunih razmeroma deževen in hladen dan, temperature na vzhodu bodo okrog deset stopinj pod dolgoletnim povprečjem. Že zjutraj bo deževalo na severovzhodu, dež se bo postopno širil proti zahodu. Najprej bo zajel osrednjo in popoldne in zvečer tudi zahodno in južno polovico Slovenije. Meja sneženja bo na vzhodu na okoli 800 m, drugod nad 1200 m. V noči na sredo se bo spustila še nižje.

V sredo bo sprva še nekaj oblačnosti, čez dan bo povsod večinoma sončno, severovzhodni veter oz. šibka burja na Primorskem bosta postopno oslabela, najvišje temperature bodo med 11 in 17 stopinjami Celzija. Od srede naprej, nadaljujejo pri omenjenem portalu, se bo vremenska slika izboljšala, višinsko jedro se bo pomaknilo vzhodneje in ne bo vplivalo več na vreme pri nas. 

V četrtek in petek bomo prehodno pod območjem visokega zračnega pritiska, ki pa bo ob koncu tedna oslabelo. V četrtek bo večinoma sončno, ponekod bo pihal šibak vzhodni veter, najvišje temperature bodo med 15 in 20 stopinjami, v petek pa bo pretežno oblačno, čez dan in popoldne bodo nastajale krajevne plohe, pihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje temperature bodo med 13 in 18 stopinjami. 

Nato se bo, nadaljujejo, verjetno začelo daljše obdobje nestabilnega vremena. Od zahoda se nam bo približal višinski ciklon in nekaj dni vplival na vreme pri nas. Na portalu izpostavljajo, da nas čakajo obdobja sončnega vremena z občasno spremenljivostjo in dežjem. 

"Po skupinskem izračunu evropskega modela bo spremenljivo vreme s popoldanskimi plohami trajalo tja do srede, 27.aprila," izpostavljajo pri portalu Ciklon.si / Srednjeročna napoved. Dodajajo, da se potem vremenska slika nekoliko izboljša, saj višinsko jedro nad nami oslabi, toda, poudarjajo, vprašanje je, kaj bo kazalo čez nekaj dni, saj vemo da je vreme napovedati ob taki sliki za več kot pet dni naprej zelo težko.

slovenija 04.06.12, traktor, kmet, pridelovalec zelenjave, poljscina, njiva, Pri Slovenija Sezona se je komaj začela, pa lahko že govorimo o katastrofi

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 19:16 17.april 2022.

    Tako je! lučka Kajfež Bogataj bi ti pritrdila. Gobalno segrevanje je krivo da moram še konec aprila kuriti da je v hiši toplo.

  • djdj 16:27 17.april 2022.

    Aha, tako toraj izgleda to "globalno segrevanje", da je vedno bolj mraz!!