Slovenija
65215 ogledov

Srednjeročna napoved: V te dele države prihaja nova pošiljka snega

Sneg Epa
Takšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh.

"Smo že v drugi polovici meteorološke zime, še naprej pa bo prevladoval severni zračni tok. To pomeni, da si veliko padavin na južni strani Alp ne moremo obetati," v srednjeročni napovedi pišejo vremenoslovci portala Ciklon.si. Kljub temu bo nizka snežna odeja v osojnih legah ostala vsaj še teden dni. 

Anticiklon, ki se nahaja nad zahodno polovico Evrope, se očitno ne bo razširil do nas, ampak bomo na njegovem obrobju. Po jutrišnjem prehodu vremenske fronte bo ostal nad nami mrzel zrak vsaj teden dni, padavin pa ne bo veliko. Vseeno pa se nam obeta nekaj malega snega.

Jutri bo na jugu države deževalo

Jutri bo sprva oblačno, na jugu države bodo manjše padavine, čez dan in popoldne pa se bo od severozahoda delno zjasnilo. Najvišje temperature bodo med 3 in 8 °C.

Arso vreme | Avtor: Arso/meteo.si Arso/meteo.si

Prva pošiljka snega že v petek

V petek zjutraj bo nekaj snežnih ploh nastalo zlasti v vzhodni polovici Slovenije, napovedujejo vremenoslovci portala Ciklon.si, čez dan pa bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Ponekod bo pihal šibak severni veter, na Primorskem občasno šibka burja, najvišje temperature pa bodo med 0 °C in 5 °C, na Primorskem do 8 °C. Medtem Agencija RS za okolje napoveduje, da bodo zjutraj tudi v notranjosti Slovenije možne kratkotrajne snežne plohe.

arso vreme | Avtor: Arso/meteo.si Arso/meteo.si

V nedeljo bo sneg naletaval na vzhodu države

Kot napovedujejo na portalu Ciklon.si, bo v soboto največ sončnega vremena na Primorskem, drugod bo spremenljivo oblačno. Na severovzhodu države bo občasno rahlo snežilo, najvišje temperature bodo med 1 °C in 6 °C.

V nedeljo pa bo tudi na Primorskem sonca manj. Na vzhodu bo občasno naletaval sneg, pihal bo šibak severni veter, najvišje temperature bodo med 0 °C in 5 °C.

Kaj nas čaka v prihodnjem tednu?

V prvi polovici naslednjega tedna bomo še vedno pod vplivom ciklonskega območja nad jugovzhodno Evropo, pravijo vremenoslovci. "Več sonca bo verjetno na Primorskem, drugod pa bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo, več možnosti za manjše padavine je na vzhodu."

Ali se bo anticiklon zatem razširil nad območje Alp, še ni jasno, a lahko "na vreme pri nas lahko vpliva višinski ciklon, ki rad nastane ob tako mogočnih anticiklonih in popolnoma spremeni potek vremena".

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Tensliolla
    Tensliolla 00:24 20.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • molka 16:40 19.januar 2022.

    spet ta lazniva srednjeročna, same laznive napovedi