Slovenija
32 ogledov

Srfanje tudi na zelencih

LPP Saša Despot
Junija in avgusta bo na petih avtobusih Ljubljanskega potniškega prometa možen dostop do brezplačnega brezžičnega interneta.

Brezplačen dostop bosta Telekom Slovenije in Ljubljanski potniški promet testno omogočila od začetka junija do konca avgusta na dveh avtobusih, ki vozita na relaciji Ljubljana–Brnik in Ljubljana–Vrhnika, ter še na dveh mestnih avtobusih. Ta dva se bosta izmenjevala na vseh progah LPP po Ljubljani. Vsi ti avtobusi bodo označeni z nalepkami in plakati WiFi.

Telekom Slovenije in LPP bosta z napravo za dostop do interneta vgradila v še en avtobus LPP, tega pa bodo izbrali na podlagi želja in potreb potnikov.

V testnem obdobju bosta družbi zbirali odzive, želje in navade potnikov, ti pa bodo podlaga za njune bodoče nove ponudbe. Hkrati bo lahko srfalo 32 potnikov.

Hitrost do 21,6 Mb/s

Testni avtobusi bodo opremljeni z modemom BandLuxe R300 in podatkovnim paketom Instant Internet, ki v Mobitelovem omrežju zagotavlja prenosne hitrosti do 21,6 Mb/s, je dejal direktor sektorja za produktno vodenje Telekoma Slovenije Simon Furlan.

V Telekomu Slovenija so tovrstno ponudbo prvič predstavili lani, ko so skupaj z BMW Group Slovenija ponudili možnost uporabe interneta v vozilih BMW X1.

Ta projekt poteka ločeno od projekta Mestne občine Ljubljana, ki je 10. maja skupaj s Telekomom Slovenije in družbo Nil napovedala partnerstvo za postavitev brezžičnega omrežja na širšem območju Ljubljane: pri tem projektu dostop do interneta v vozečih oziroma premikajočih se vozilih ne bo mogoč.

Komentarjev 3
  • Jndy 10:50 01.junij 2012.

    Super! Zdaj bodo lahko vozniki avtobusov poleg telefoniranja med vožnjo tudi srfali (itak delajo kar jim paše, nadzora ni)

  • Rastok 09:39 23.maj 2012.

    Takšna hitrost ki jo kao omenjajo ni mogoča, to je nateg. Tisti ki bo želel normalno srfati tukaj ne bo mogel, ker bo preveč uporabnikov gor in bo prenos prepočasen. Za takšne stvari je najboljši mobilni intenet operaterja, jaz sem ...prikaži več pri Tušmobilu in ga plačujem le takrat ko ga uporabljam in ta je dostopen 24ur na dan. Visoke hitrosti in brez problemov.

  • Klemen Zec 15:26 22.maj 2012.

    namesto srfanja bi rajši naučili šoferje kulturne vožnje, saj vozijo tako grdo, da ne bo možno srfanje ?sedijo že v večini mladi, mi starejši smo pa veseli, če nepoškodovani prispemo do željenega cilja !