Slovenija
8968 ogledov

Srnjak v Koper priplaval po morju in se skril v WC

Srnjak v morju Facebook Lovska zveza Koper
Življenjska dogodivščina mlade divje živali v Kopru.

Nenavadno dogodivščino si je privoščil srnjak, ki je včeraj okoli 17. ure plaval po morju ob semedelski promenadi v Kopru. Občani so poklicali na pomoč gasilce in lovce, da bi pomagali živali, a je ta že pred njihovim prihodom sama priplavala do obrežja, poroča Uprava za zaščito in reševanje. 

Srnjak v morju | Avtor: Facebook Lovska zveza Koper Facebook Lovska zveza Koper

Ko je bil srnjak enkrat na kopnem, pa jo je ucvrl kar v javni WC na koprski tržnici in tam onemogel obležal. Kot so zapisali pri Lovski zvezi Koper, so ga lokalni lovci in gasilci ob pomoči občanov od tam prenesli do vozila in ga peljali na območje Sermina, kjer so ga spustili nazaj v naravno okolje. 

Lovci še dodajajo, da so se podobni "plavalni podvigi" v preteklosti že dogajali, nazadnje je srnjak, "potem ko je pretekel pol Kopra, skočil v morje pri Marini Koper, kjer so ga nato iz morja s čolnom spravili uslužbenci marine."

Srnjak v morju | Avtor: Facebook Lovska zveza Koper Facebook Lovska zveza Koper
"Običajno se na take podvige odpravljajo mlajši srnjaki, ki ravno v tem času iščejo svoj novi življenjski prostor. Zaradi urbanizacije in vse manjšega naravnega življenjskega prostora, divjadi včasih preprosto zmanjka prostora in se znajde v mestu," pojasnjujejo koprski lovci.

Komaj deset mesecev je star, pa je že dosegel svetovno slavo: srnjak samorog iz Slovenija Lovec iz Celja ustrelil "samoroga"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Nogo Bozo 16:07 24.marec 2018.

    verjetn je prebežal čez Piranski zaliv ??

  • Lovebites 11:04 24.marec 2018.

    Ubozcek,srcno upam,da bo z njim vse vredu.In da ne bo koncal pod streli "lovcev".

  • supreme 09:56 24.marec 2018.

    Me pa zanima kk je srnjak prsu pred prihodom gasilcev,lovcev do javnega wcja,ce so pa slike srnjaka kk plava posnel sami lovci?????