Slovenija
0 ogledov

Šrot bo kandidiral za predsednika SLS

celjski župan Bojan Å rot BOBO Žurnal24 main
Celjski župan in podpredsednik SLS bo jeseni na kongresu SLS kandidiral za predsednika stranke.

Celjski župan in podpredsednik SLS Bojan Šrot je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani dejal, da bo jeseni na kongresu SLS kandidiral za predsednika stranke. Za predsednika ga bo uradno kandidiral celjski mestni odbor SLS. Ob njegovi morebitni izvolitvi naj bi bila stranka še naprej trden člen koalicije. Šrot si želi tudi, da bi sedanja koalicija na naslednjih volitvah dobila še en mandat. Odločitev za kandidaturo je bila verjetno najtežja v njegovem življenju. "Takšna odločitev pomeni, da človek za zmeraj  ostane v politiki," je pojasnil. H kandidaturi naj bi ga nagovarjalo mnogo vidnih članov stranke, med njimi tudi Marjan Podobnik.

 
 

Te funkcije me je kar malo strah, saj bom v primeru zmage na čelu stranke nasledil aktivnega predsednika.

Bojan Šrot

 
Celjski župan je dejal, da je stranka enotna in uspešna. "Treba pa bo ugotoviti, zakaj ni uspešna tudi v volilnem smislu," je poudaril in dodal, da "je nujno treba najti recept za to, da bo stranka uspešna tudi na volitvah".

Ugibanja o morebitni Šrotovi kandidaturi so se pojavljala že na taboru stranke v soboto v Postojni. Takrat Šrot kandidature sicer ni želel potrditi, sedanji predsednik stranke Janez Podobnik pa je tedaj povedal, da to ne bi bilo presenečenje. "V SLS je že vsaj pol leta znano, da razmišlja o tem," je še dejal Podobnik.

Stranke ne obvladuje pivovarska naveza
Podobnik je zavrnil namigovanja o tem, da naj bi se stranke poskušala polastiti pivovarska naveza, zbrana okrog Šrota. "To smo že presegli. V naši stranki pri ključnih vsebinskih vprašanjih odločajo organi stranke, nato nastopi program stranke. Naše stranke ne obvladuje kapital." Podpredsednik SLS je tudi zanikal, da naj bi Pivovarna Laško, podjetje, ki ga vodi njegov brat Boško Šrot, kakorkoli vplivala na strankino politiko.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.