Slovenija
24 ogledov

Šrotova naveza še "posluje"

Slovenija 23.04.2013 Bosko Srot, sodisce, sojenje, kazenska zadeva zoper Boska S
1/5
Saša Despot
Boško Šrot in Andrijana Starina Kosem bi nategnila HSE.

Preiskovalci policijskega Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so včeraj med hišnimi preiskavami na 31 naslovih iskali dokaze, ali se je zgodil nezakonit poskus trgovanja z delnicami Premogovnika Velenje. Dokaze so iskali pri Marku Zidanšku, predsedniku nadzornega sveta Holdinga Slovenske elektrarne (HSE), poslovnežu Bogdanu Pušniku, nekdanji državni sekretarki na ministrstvu za gospodarstvo Andrijani Starina Kosem, nekdanjem šefu Pivovarne Laško Bošku Šrotu in z njim poslovno povezani Vesni Rosenfeld.

Ponujali po previsoki ceni

Šrot, Rosenfeldova in Starina Kosmova naj bi Zidanška in Blaža Košoroka, šefa HSE, poskušali prepričati, naj HSE (ta je lastnik 78 odstotkov premogovnika) za okoli 4,8 milijona evrov prek vsaj treh posrednikov odkupi delnice manjšinskih delničarjev premogovnika. Košorok je od posla odstopil, saj je ugotovil, da so delnice bistveno precenjene.

Vseh pet, ki jih policija preiskuje že od lani, je bilo med preiskavo po naših informacijah tudi pridržanih, pozno popoldne pa so jih izpustili na prostost. Grozi jim do osem let zapora.

Komentarjev 12
  • feferon 14:28 21.november 2013.

    VSEM POBRAT PREMOŽENJE PA NAJ RAČUNE ZAČNEJO NOSIT, KJE SO KAJ DOBILI.

  • Žurnalček 09:11 21.november 2013.

    Ti maš velke probleme , sam tega ne veš.

  • Žurnalček 09:10 21.november 2013.

    A se bo našel v SLO končno en kampelc, ki bo njega nedenarno nategnil !