Slovenija
38 ogledov

Stalni privezi dvakrat dražji?

 (Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Morje. Komunala Izola bi cene komunalnih privezov več kot podvojila.

Izola. Imetnike čolnov v Izoli, ki imajo stalne komunalne priveze, kmalu čaka neprijetna podražitev letne pristojbine. Če bo občinski svet v Izoli na četrtkovi seji sprejel predlog Komunale Izola, se bo sistem za obračun pristojbine nekoliko spremenil, s tem pa se bodo cene komunalnih privezov več kot podvojile.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 


S 168 na 594 evrov

Do zdaj je bilo treba za 3,99 metra dolgo plovilo v mandraču in na Lonki odšteti 95 evrov letne pristojbine (brez DDV), za enak čoln bo privez po novem stal kar 243 evrov. Za denimo šest metrov dolgo plovilo je bilo do zdaj treba odšteti 168 evrov, nova cena pa je 594 evrov.

Komunala Izola takšne spremembe predlaga zaradi povečanega obsega ponudbe storitev in pokrivanja lastne cene, saj veljavne cene pristojbin trenutno naj ne bi pokrivale vseh stroškov. Predlogu je že dal pozitivno mnenje nadzorni odbor Komunale Izola.

Drastičen dvig cen privezov zaradi devetkrat višjega vodnega povračila so načrtovali tudi v Kopru, a se ministrstvo za promet s tem ni strinjalo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.