Slovenija
14 ogledov

"Stanje duha je neverjetno"

1/28
Žurnal24 main
Razmere v občini Dobrepolje se počasi umirjajo, vendar pa je okoli deset hiš v vasi Podtabor še vedno odrezanih od sveta. "Prebivalce oskrbujemo s čolni. Njihova volja je neverjetna," doda župan.
Razsežnosti poplav v občini Dobrepolje si oglejte TUKAJ.

"Po zadnjih podatkih, ki smo jih dobili danes zjutraj, je voda bistveno upadla, vendar pa so nekatere hiše še vedno pod vodo, tako da jih je potrebno oskrbovati s čolni z vso potrebno opremo," nam je zatrdil župan Dobrepolja Janez Pavlin, ki dodaja, da se je začela tudi čistilna akcija in sanacija po poplavi, na pomoč pa so jim danes priskočila gasilska društva iz sosednjih občin Kočevje, Ivančna Gorica in Grosuplje.

"Javna komunala Grosuplje bo poskrbela za kosovni odvoz. Ko bo voda popolnoma upadla, pa je z Upravo za zaščito in reševanje dogovorjeno, da priskoči na pomoč tudi vojska," še doda župan in obenem pohvali pomoč države. "Dobili smo vse, kar smo zahtevali. Delo poteka po planu, logistika je odlična."

Na spletni strani občine smo odprli transakcijski račun, kamor se je steklo že kar nekaj denarja, kar nam vliva dodatno upanje za uspešno sanacijo, dodaja župan. Denarne prispevke lahko nakažete na TRR 01220-0100002026,
sklic 75969-10, namen Poplave 2010.

Deset hiš še vedno odrezanih od sveta
Župan poudari, da zaenkrat s čolnom oskrbujemo okoli deset hiš v vasi Podtabor. "Stanje duha prebivalcev je še vedno optimalno. Zadovoljni so, da imajo oskrbo. Po eni strani te pogled na to tako zaboli, po drugi strani pa se razveseliš, saj katastrofo prebivalci sprejemajo z odprtim srcem," poudari.

Pavlin novo količino padavin, ki je napovedana za soboto, komentira z besedami: "Upam, da bodo požiralniki to lahko požrli, ter da se čim prej znebimo katastrofe."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.