Slovenija
16030 ogledov

Stanje po regijah: Dve regiji po visokem številu okužb izstopata

Covid-19 v Sloveniji Profimedia
Incidenca okužb na ravni države se je nekoliko znižala.

Ob 4.812 opravljenih PCR testih je bilo odkritih 1.189 novih okužb z virusom SARS-CoV-2. To pomeni, da je bil delež pozitivnih 24,7 odstotka. Potrjenih je bilo približno 400 okužb manj kot pretekli torek, a je bilo tudi opravljenih bistveno manj testov. 

 | Avtor:

Po številu okužb izstopajo naslednje občine: Celje (92), Žalec (26), Ilirska Bistrica (24), Šentjur (22), Domžale (20), Kranj (30), Koper (23), Krško (22), Novo mesto (28), Ljubljana (139) in Maribor (79).

"Sedemdnevno povprečje dnevnih okužb se je malenkost znižalo in znaša 889," je na tiskovni konferenci ob predstavitvi epidemioloških podatkov povedala uradna vladna govorka Maja Bratuša. Na vladnem semaforju sproščanja ukrepov se tako trenutno nahajamo v oranžni fazi, saj je tako sedemdnevno povprečje okužb kot število hospitalizacij nižje od 1000. 

 | Avtor:

14-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev na ravni države znaša 629. "14-dnevna incidenca ostaja visoka, najvišja je v goriški, savinjski in koroški regiji, najnižja pa v posavski in pomurski regiji," je izpostavila Bratuševa.

 | Avtor:

7-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev na ravni države je 296. "Najvišja je v goriški, savinjski, koroški, jugovzhodni in osrednjeslovenski regiji, ki imajo višjo incidenco od povprečja države," je poudarila Bratuševa. "Najnižja je v pomurski in posavski regiji."

 | Avtor:

V bolnišnicah se zdravi 581 bolnikov, pet več kot včeraj. Od tega jih je na intenzivnih oddelkih 131, eden manj kot včeraj. "Včeraj je bilo v bolnišnice sprejetih 71 covidnih bolnikov, odpuščenih jih je bilo 60," je pojasnila Bratuševa. "Odpusti so bili včeraj nekoliko višji kot v prazničnih dneh. Žal se število sprejemov povečuje, povečuje se skupno število zasedenih postelj."

Običajno smo bili po vikendu vajeni drugačne slike, saj se je število v bolnišnicah zaradi odpustov znižalo. Tokrat pa vidimo, da se je število bolnikov v bolnišnicah dvignilo. V nedeljo smo poročali, da je v bolnišnicah 535 bolnikov s covidom-19, kar je 46 manj kot danes.

 | Avtor:
 | Avtor:
 | Avtor:

Zaradi covida-19 so včeraj umrli trije bolniki. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • izy 13:34 07.april 2021.

    Odprite vse iz spiska, dost vas mamo!