Slovenija
11635 ogledov

Stanje po regijah: Ena regija po številu okužb posebej izstopa

mestni utrip Saša Despot
V torek je zaradi covid-19 umrlo kar 15 pacientov.

Ob 2.007 opravljenih PCR testih je bilo v torek potrjenih 398 novih okužb z virusom sars-cov-2. To pomeni, da je bil delež okužb 19,8-odstoten. Število novih okužb je v primerjavi s preteklim tednom za prek 60 odstotkov nižji, a je treba ob tem poudariti, da je bil včeraj praznik in je bilo opravljenih bistveno manj testiranj, zato številke niso najbolj reprezentativne.

"Podatek o sedemdnevnem povprečju okužb je bolj spodbuden in znaša 606," je povedala uradna vladna govorka za covid-19 Maja Bratuša. "Počasi se znižuje tudi 14-dnevna incidenca, ki je že padla pod 500."

 | Avtor:

Glede na vladni semafor sproščanja ukrepov smo v oranžni fazi, kar pomeni, da je tako sedemdnevno povprečje okužb kot število hospitaliziranih covidnih bolnikov nižje od 1000.

Vlada bo na podlagi aktualnih epidemioloških razmer o novih ukrepih odločala danes popoldan na Brdu pri Kranju. Pred tem se bo sestala s strokovno skupino za covid-19 pri ministrstvu za zdravje.

Covid-19 Covid-19 Slovenija Novi podatki: Na podlagi teh številk bo popoldan odločala vlada!

14-dnevna incidenca padla pod 500

14-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev na ravni države se je po dolgem času spustila pod 500 in znaša 437. 

 | Avtor:

Najslabša je situacija v zasavski regiji

Regijsko je epidemiološka situacija po podatkih Sledilnika še vedno najslabša v zasavski in primorsko-notranjski regiji, medtem ko je najboljša situacija v pomurski in obalno-kraški regiji.

Število pacientov v bolnišnicah se je znižalo

V bolnišnicah se zdravi 621 pacientov, kar je manj kot včeraj, ko je bilo skupaj zasedenih 649. Tudi zasedenost postelj na intenzivnih oddelkih se je nekoliko znižala in znaša 155 pacientov.

"Razmere v bolnišnicah se žal še ne izboljšujejo," poudarja Bratuševa. "Številke so visoke, v zadnjih treh dneh se je trend zasedenosti postelj po vseh kriterijih obrnil navzdol, upamo, da se bo krivulja končno začela spuščati."

 | Avtor:
 | Avtor:

Zaradi covid-19 je včeraj umrlo 15 oseb. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar MS
    MS 13:33 28.april 2021.

    Z24.si "Število novih okužb je v primerjavi s preteklim tednom za prek 60 odstotkov nižji, a je treba ob tem poudariti, da je bil včeraj praznik in je bilo opravljenih bistveno manj testiranj, zato številke niso najbolj reprezentativne." ===> re: ...prikaži več Čemu služi tak podatek? Kaj lahko ugotovimo iz njega? Z ničemur ni primerljiv! Trende lahko ugotovimo le na dveh enako velikih vzorcih! To so elementarne osnove statistike!

  • marialorca 13:32 28.april 2021.

    **** najslabša v zasavski in primorsko-notranjski regiji **** Se pravi, da so Korošci, kljub odprtim terasam, še vedno najboljši žurerji, ko grejo h Toniju na pir.