Slovenija
43 ogledov

Stanovalcem težave povzroča vlaga

Po požaru v Domžalah
1/10
Saša Despot
Vseljeni stanovalci domžalskega bloka, v katerem je v soboto izbruhnil požar, se spopadajo z veliko vlago v stanovanjih. V sicer povsem pogorelem stanovanju so našli preživelo želvo.
Vode ni več treba prekuhavati, je stanovalce domžalskega bloka, v katerem je v soboto izbruhnil požar, obvestilo komunalno podjetje Prodnik. "Predlagamo pa, da uporabniki pred prvo uporabo izpirajo vodo od tri do pet minut," so še zapisali. 
 

Morajo razvlaževati

Poleg pogorelih in zaradi gašenja uničenih stanovanj je veliko takih, v katerih je precej vlažno. "Pohištvo je celo, škode nimamo, je pa veliko vlage, zato moramo prostore razvlaževati," nam je povedala ena od stanovalk v višjem nadstropju. Dodala je, da v bloku sicer vlada kar dobro vzdušje in da je nesreča ljudi v bloku tudi zbližala. "Smo se vsaj spoznali," je dejala ena od stanovalk. 
 

Želva preživela požar

Vsi stanovalci, ki smo jih srečali, so sicer še rahlo pretreseni, vendar veseli, da ni bilo žrtev. Požar pa je preživela tudi želva, ki so jo našli v enem od pogorelih stanovanj, so nam povedali v bloku.
Nekateri stanovalci so si sicer šele danes prišli ogledat stanovanja v najvišjih nadstropjih, ki jih je voda povsem uničila, pred blokom pa jim je na voljo mobilna enota Zavarovalnice Maribor.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.