Slovenija
25 ogledov

Stanovanja vendarle dobili

Stanovanjski kredit Anže Petkovšek
Pogodbo podpisali, čeprav niso dobili soglasja slabe banke.

"Pogodbo smo podpisali prejšnji teden, čeprav slaba banka ni dala soglasja. Če se nepremičnina prodaja nad 50 odstotki likvidacijske vrednosti, stečajni upravitelj namreč ne potrebuje soglasja upnika, ampak le mnenje, ki pa za sodišče ni zavezujoče. Z upraviteljem smo se dogovorili, da bo stanovanje prodal za okrog 10.000 evrov višjo ceno, s čimer smo presegli tistih 50 odstotkov likvidacijske vrednosti in pogodbo podpisali," nam je povedal eden od kupcev stanovanj v Celovških dvorih.

Konec lanskega leta jih je 14 čakalo le še na soglasje upnice NLB in pogodbo bi lahko podpisali. A so nesrečno izviseli, ker je NLB sredi decembra slabe terjatve (v paketu so bila tudi stanovanja iz Celovških dvorov) prenesla na slabo banko, ta pa soglasja k prodaji ni želela dati.

Štirje kupci do stanovanja

"Pogodbo so podpisali štirje kupci, s preostalimi se še dogovarjamo. Za tiste, ki so stanovanja kupili, smo cene v povprečju dvignili le za nekaj odstotkov, saj so bile samo malenkost pod 50 odstotki likvidacijske vrednosti," nam je podpis pogodb potrdil stečajni upravitelj Vegrada AM Bojan Klenovšek, ki od konca leta 2010 let prodaja stanovanja iz stečajne mase gradbinca.

Kaj se bo zgodilo s preostalimi stanovanji, ki še čakajo na kupce – teh je nekaj več kot 250 –, Klenovešek ni želel napovedovati. "V naslednjih dneh se bomo odločali, ali bomo prodajo sploh nadaljevali," je dejal.

Komentarjev 1
  • samo.jst 07:29 06.februar 2014.

    sicer je vse odvisno od lokacije v objektu, vendar v kolikor z balkonom zaprti na enega od dvorišča.. naj izrazim sožalje "srečnim" kupcem.