Slovenija
19 ogledov

Stanovanja za petino cenejša

Celovški dvori Anže Petkovšek
Celovški dvori. Sodišče mora dati zeleno luč za izhodiščne cene stanovanj.

Ljubljana. Stanovanja v Celovških dvorih bodo verjetno naprodaj po likvidacijski vrednosti, ki je za okoli 20 odstotkov nižja od tržne vrednosti. Parkirne prostore bodo ponudili še po nižji ceni, in sicer v višini 70 odstotkov likvidacijske vrednosti, ker so bili prej “precenjeni”, je včeraj pojasnil Bojan Klenovšek, stečajni upravitelj Vegrada AM, investitorja te stanovanjske soseske. Slednji je take cene predlagal sodišču, in če bo to z njimi soglašalo, bo Klenovšek za nakup 333 stanovanj razpisal zavezujoče zbiranje ponudb.

Za take cene se je odločil po tem, ko je v prejšnjem krogu zbiral nezavezujoče ponudbe za 281 stanovanj. Take ponudbe je oddalo 255 ljudi; nekateri so oddali tudi več ponudb, prav tako je več ponudb prispelo za nekatera stanovanja, je zapisano v zadnjem poročilu Klenovška.

Morda tudi pogajanja

Če novo zbiranje zavezujočih ponudb – v prvem takem poskusu sta bili prodani le dve stanovanji – ne bo uspešno, bo Klenovšek stanovanja prodajal v neposrednih pogajanjih s tistimi, ki so nazadnje oddali nezavezujoče ponudbe. To naj bi se predvidoma zgodilo v začetku prihodnjega leta.

Trenutno je na spletni strani Celovskidvori.eu, kjer so zapisane tudi vse likvidacijske vrednosti stanovanj, na voljo 331 stanovanj, od tega 60 garsonjer, 89 dvosobnih stanovanj, 133 trisobnih, 44 štirisobnih in pet petsobnih.

Komentarjev 3
  • allstarr111 09:41 27.november 2012.

    Seveda se še vedno predraga, ti pa zato ker hočejo banke dobti ven še vedno enak zaslužek kot pred 4 leti. Namesto da bi malo prilagodili svoj apetit razmeram in -svoji- zgrešeni politiki dajanja kreditov, zato imamo tako draga stanovanja.

  • d 08:40 27.november 2012.

    Še vedno predraga, sploh ker vemo, kdo jih je gradil in kako je to počel. Še 20-30 % cene dol, potem se pa lahko pogovarjamo ...

  • miho 08:13 27.november 2012.

    Pol stanovanja loža, terasa in shramba. Ni čudno, da ne gre v promet. Ljudje hočejo prostor za spati in kuhati, pa za tuširati se in opraviti potrebo, ne pa lože in terase, pa velike shrambe, v katero nimajo kaj dati...