Slovenija
10 ogledov

Stanovanjski objekti kot sardele

Parcela je z vseh strani obdana z objekti. Žurnal24 main
Stanovalcev v Šorlijevem naselju ni nihče obvestil o napovedani gradnji v njihovi soseski.

Na zelenici, obdani z bloki in hišami, naj bi zraslo pet stanovanjskih stavb. Stanovalci Mrakove ulice v Kranju so ogorčeni nad začetkom gradnje petih stanovanjskih stavb v njihovi soseski. Menijo, da objekt v tako majhen prostor, obdan z bloki in hišami, ne spada. Prepričani so, da se bo kakovost njihovega bivanja močno poslabšala, opozarjajo na slab dostop in svarijo pred še večjim pomanjkanjem parkirnih prostorov.

Nismo bili obveščeni
"O nameravanih posegih v prostor do izdaje gradbenega dovoljenja sploh nismo bili obveščeni," je povedal predsednik krajevne skupnosti Ludvik Gorjanc. "Za nameravano gradnjo smo izvedeli šele februarja, ko so sosedje postali pozorni na ljudi, ki so postopali po zelenici," je dejal. Prepričan je, da bi morali imeti stanovalci status stranke v postopku.

Napaka v postopku
Podobnega mnenja je vodja oddelka za okolje in prostor na Mestni občini Kranj Boštjan Cotič. Na zadnji seji mestnega sveta je v odgovoru na svetniško vprašanje potrdil, da so se stanovalci obrnili na njegov oddelek, kjer jim je svetoval, naj se pritožijo. "Po prvih podatkih kaže, da gre za napako v postopku izdaje gradbenega dovoljenja," je dejal in opozoril, da dokument izdaja Upravna enota Kranj. Napovedal je tudi, da bo mestna uprava pregledala vso dokumentacijo, na podlagi katere je upravna enota gradbeno dovoljenje izdala. "Želimo preveriti, ali je Mestna občina Kranj v postopku pridobivanja gradbenega dovoljenja storila kakšno napako," je dodal direktor občinske uprave Aleš Sladojevič. Mestna občina Kranj je status stranke v postopku izdaje gradbenega dovoljenja namreč imela. Po podatkih, ki so ji za zdaj na voljo, je sicer prepričana, da je bil status omejen le na vprašanje ceste, na vsebino gradnje pa ne.

Upravna enota odgovarja
Upravna enota je odgovorila, da se je v postopku izdaje gradbenega dovoljenja opirala na prikazano vplivno območje, ki ni zajemalo objektov in zemljišča na parceli 948/1 k. o. Kranj, zato lastniki niso sodelovali kot stranke v postopku.

Še je čas za pritožbo    
Na upravni enoti so opozorili, da lahko tisti, ki menijo, da je bilo vplivno območje na Mrakovi ulici prikazano napačno, vložijo predlog za obnovo postopka. Če se upravna enota s predlogom strinja, izda sklep, ki ustavi gradnjo. Upravna enota nato izvede ustno obravnavo, na kateri se investitor seznani s predlagateljevimi navedbami in stališči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.