Slovenija
124 ogledov

Stara Gorica cenejša

Nova Gorica čez eno leto, ko bo predvidoma zgrajen Eda center (na desni). (Foto: Žurnal24 main
Nepremičnine. Cene novogoriških stanovanj previsoke, kmalu presežek ponudbe.

Cene starejših stanovanj v Novi Gorici in okolici so v zadnjem letu padle od 15 do 22 odstotkov. Tako je povedal direktor novogoriške agencije Vilmar nepremičnine Viljem Humar in dodal, da so v italijanski Gorici cene stanovanj padle do 20 odstotkov.

Po podatkih Geodetske uprave RS se je povpraševanje po novogoriških stanovanjih zmanjšalo za 20, prav toliko se je po podatkih nepremičninske agencije Metropola zmanjšalo povpraševanje v italijanski Gorici.

Nova stanovanja

Eda center. Zgrajen predvidoma oktobra. Cene kvadratnega metra stanovanj pri inevstitorju – podjetju Euroinvest – še niso določili.

Majske poljane. Predvideno leto izgradnje prve stolpnice 2010. Cena kvadratnega metra je od 1.498 do 2.322 in DDV.
Predraga stanovanja
˝Glede na trenutno finančno krizo in odziv povpraševalcev na trgu stanovanj v Novi Gorici ocenjujemo, da so cene stanovanj rahlo previsoke,˝ je povedala Mateja Čolnik z agencije Metropola.

Glede na povpraševanje meni, da je trenutno dovolj stanovanj, v prihodnje pa glede na načrtovane projekte pričakuje povečanje ponudbe. ˝Tako bo najverjetneje zaznati presežek ponudbe novozgrajenih stanovanj,˝ je dodala.

Po oceni Humarja je glede na povpraševanje v Novi Gorici trenutno preveč stanovanj. Kljub temu meni, da je Nova Gorica predvsem zaradi dobre lokacije boljša naložba od okolice ali italijanske Gorice.

˝Cena najemnine enosobnega stanovanja v Novi Gorici znaša okoli 350 evrov na mesec, v Gorici pa 330 evrov,˝ je pojasnil Humar. Po njegovih besedah najemnina za trisobno stanovanje v Novi Gorici znaša okoli 490 evrov, v Gorici pa približno 420 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.