Slovenija
29 ogledov

"Starejše direktorje je težko prepričati"

Irena Prijovič Žurnal24 main
Podjetja, ki poslujejo etično, poslujejo bolje, pravi šef menedžerskega združenja Dejan Turk.

S korupcijo ni prežeto le razmere med javnim in zasebnim sektorjem; inkriminirani so tudi odnosi v gospodarstvu, je ob dnevu boja proti korupciji dejala Lilijana Selinšek s Komisije za preprečevanje korupcije. Članov združenja nadzornikov etika ne zanima najbolj, priznava njihova predsednica Irena Prijovič, ki poudarja, da se znotraj ceha dogaja očiščenje.

Šef združenja menedžerjev Dejan Turk pa dodaja, da je o etičnem načinu poslovanja predvsem težko prepričati njihove starejše člane. V zadnjih treh letih so sicer zaradi spornih praks v poslu iz združenja, ki ima 1.200 članov, izključili sedem direktorjev. Na vprašanje, zakaj na nepravilnosti opozarjajo šele zadnja leta, pred tem pa so cenili prav menedžerje z najspornejšim načinom dela, odgovarja: "Takrat za to časi očitno niso bili pravi."

Prva dama blejske poslovne šole IEDC Danica Purg poudarja, da je treba v korporativnem svetu spremeniti način razmišljanja o etiki, Vid Doria iz društva Integriteta pa dodaja, da je za učinkovito etično poslovanje v organizaciji nujna podpora vodstva in nadzornikov. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.