Slovenija
5890 ogledov

Strašljivi posnetki: Po Slovenjii z neba padala toča večja kot teniške žogice

toča Poljanska dolina ob Kolpi Facebook/Poljanska dolina ob Kolpi
Tako uničujoče toče, kot smo ji bili priča sinoči, nismo v Sloveniji že dolgo videli.

Na srečo je silovito neurje s točo udarilo le na nekaterih območjih države, Največ škode je povzročila v občini Kočevje v naseljih Dol, Predgrad, Brezovica pri Predgradu, Jelenja vas, Kralji in Livold, v občini Črnomelj pa v naseljih Stari trg ob Kolpi, Prelesje, Gorenja Podgora, Dolenja Podgora, Zagozdac, Kovača vas, Deskova vas in Močile.

V Starem trgu so nekatera zrna toče padala še tri ure po nevihti in sicer v premeru kar 11 cm. "Takšna toča lahko z lahkoto ubije ali močno poškoduje tudi človeka. Da ne govorimo o gmotni škodi, ki je nastala nad območjem," so zapisali vremenoslovci na portalu neurje.si.

Kot so danes sporočili iz državnega centra za obveščanje, je toča povzročila nekaj škode tudi v občinah Ribnica in Sodražica.

Pri odpravljanju posledic neurij aktiviranih skupaj 87 prostovoljnih gasilskih društev in dve poklicni enoti.

Po napovedih Agencije RS za lahko tudi danes popoldne lahko v severni delu države nastane kakšna nevihta.

Pihal bo šibek južni do jugovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32 stopinj Celzija. V četrtek pa bo pretežno jasno.

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 3
  • Avatar Oksintarra
    Oksintarra 01:03 13.junij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Sexcoss.Com

  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 16:57 12.junij 2019.

    tako je vsamo leto, ko potekajo NATO vaje ADRIATIC STRIKE. Agencija ARSO je že velikokrat doslej dokazala, da je vedno med NATO vajami v deževnici prisoten tudi do tisočkratni presežek aluminijevih nano delcev., vendar oni še vedno trdijo, da gre ...prikaži več za teorije zarote:koliko časa jim bomo še dopustili, da nam bodo lagali in koliko časa bomo dopustili Američanom in NATO, da pri nas uničujejo našo naravo in naše zdravje.