Slovenija
41 ogledov

"Starih bajt ni škoda"

V neposredni bližini delovišča so res stare hiše, ki so bile razpokane že prej, Žurnal24 main
Zaradi miniranj na gradbišču hidroelektrarne (HE) hiše pokajo.
Vsaj še do septembra
Miniranje. “V sklopu gradnje jezovne zgradbe so izkopi in miniranja v glavnem končani. Za potrebe zaščite mesta Krško pred poplavami pa bomo poglabljali strugo Save, in sicer bomo minirali. To bo potekalo dvakrat na teden, med 12. in 13. uro, da se bomo izognili prometnim konicam. Poglabljanje struge in torej miniranje se bo predvidoma končalo septembra,” napoveduje Miran Hudournik.

“Mislite, da so končali razstreljevanje?” nas je vprašal Rudi Žižek, ki ugotavlja, da že tri tedne vladata mir in tišina. Stanuje na Cesti krških žrtev, v neposredni bližini delovišča HE Krško, od koder se že skoraj eno leto sliši pokanje. “Večkrat na teden ob pol štirih cesto zaprejo, nato poči; cela hiša se strese, nato v presledkih še nekajkrat poči in se znova strese,” se pritožuje Žižek. Zaradi nenehnega tresenja hiša poka, pripoveduje.

Dodaja, da se je pri njih oglasil inženir z gradbišča in popisal stanje. “Bil je prijazen, česar za delavce z gradbišča, s katerimi se srečujem, ne morem trditi,” pripoveduje domačin. “'Kaj mislite, da bomo pazili vse stare bajte po Krškem?' mi je zabrusil delavec s hrvaškim naglasom,” je ogorčen. Pa ne le on, tudi drugi se pritožujejo nad nesramnostjo in neobveščenostjo ter neznosnimi razmerami, ki vladajo zaradi miniranja.

Odnos popisovalcev objektov je bil vedno korekten do stanovalcev, zato ne razumem, zakaj in od kod prihajajo do vas takšne informacije.
Miran Hudournik

Minerji niso nič krivi
“Pred začetkom miniranja je bil objavljen natančen popis objektov, s čimer smo se zavarovali; tako nas krajani ne morejo kriviti za stvari, ki jih nismo povzročili,” je odločen odgovorni vodja del Miran Hudournik iz RGP Velenje. Dodaja, da so objekti, med katerimi je tudi Žižkov, od mesta miniranja oddaljeni za več kot 200 metrov. “Na takšni razdalji je vpliv miniranja zanemarljiv,” je prepričan Hudournik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.