Slovenija
17 ogledov

Starši krivi za strah

Prvošolčki Živa Zakšek
Spet v šolo. 
Navdušenje in pozitivno pričakovanje staršev bosta opogumili tudi prvošolčke in šolarje.

"Dva tedna pred 1. septembrom je že dobro otroke opozoriti, da se bo začela šola," meni Lea Beznik, vodja centra za usmerjanje otrok, mladostnikov in staršev. Osredotočiti se je treba na pozitivne stvari. "Bolje, da otroku rečemo: verjamem, da boš v šoli letos uspešen, saj sem opazila, da se znaš potruditi za tisto, kar želiš; ne pa da takoj začnemo z negativnimi: glej, da ne boš letos spet zavozil," opozarja Beznikova.

Prvošolčkov ne strašiti

"Občutki, s katerimi starši pospremijo otroka v šolo, se v kompletu prenesejo na otroka," pravi Peter Pinter, specialist zakonske in družinske terapije. "Otrokovo delo je igra in skozi igro naj se začnejo tudi priprave in uvajanje v šolo. Zato naj otrok s seboj vzame svojo najljubšo igračo, ki mu pomeni varnost v novem okolju," dodaja Pinter. Psihologinja Beznikova svetuje, naj starši otrokom o šoli govorijo z navdušenjem in velikim pozitivnim pričakovanjem. "Govorimo jim o prijaznih učiteljicah, novih sošolcih ... Tako bo otrok začetek šole komaj pričakal," meni.

Komentarjev 2
  • Nota Lovesong 10:52 23.avgust 2011.

    Ivan Kramberger ali Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi ! PRAVICA DO RESNICE DANES !!! Resnico o komunisticnih zlocinih napram "Slovenskemu" in Hrvaskemu narodu danes !!! KAJ IMATA KRAMBERGER IN VUKOVAR SKUPNEGA...zakaj situacija kot je v JUGO "SLOVENSKI" ...prikaži več DRZAVI..KDO SO "SLOVENSKI" IN HRVASKI POLITIKI... http://ivankrambergerdanes.blogspot.com/ or http://ivankramberger.wordpress.com/ ce povezava ne deluje, vnesite v google tekst "Ivan Kramberger ali..Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi". Nazaj na barikade !! Naj Ivekov duh zivi naprej v vseh nas !! SMRT KOMUNIZMU; SVOBODA NARODU !!!COMMUNISM(Slowenien/Slovenia) IN EASTERN EUROPE TODAY(2011) !!! http://sloveniatoday.blogspot.com or http://easterneuropetoday.wordpress.com/

  • krt 07:17 23.avgust 2011.

    Eden stoji na avtobusni postaji, pa pride mimo drugi in ga vpraša. A čakaš na avtoubus?Nekako takole modrujeta Lea Beznik in Peter Pinter. Starši od kar pomnim, vzpodbujajo otroke v šolo in ne poznam otroka, ki se šole ...prikaži več ne veseli. Žal pa z leti šolanja navdušenje strmo pada.Taki kvazi terapevti in strokovnjaki (zelo dobro plačani) pa skrbijo zgolj za prodajanje megle in lastno promocijo. Starši so starši za lasten čas in denar. Ta dva pa obirata državo in starše in prodajata butalsko pamet.