Slovenija
15 ogledov

Starši zahtevajo kazen

Alojz Kračun (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Ovadbe. Starši treh umrlih mladih ljudi v prometni nesreči na štajerski avtocesti krivijo Dars.
"Odgovorni na direkciji za avtoceste (Dars) so bili seznanjeni z vsemi nevarnimi situacijami, ki so jih povzročili vozniki z vožnjo v nasprotni smeri, a kljub temu niso ustrezno ukrepali," pravi Alojz Kračun, oče Petra Kračuna. Peter je s Tjašo Koštomaj in Natašo Godec umrl v prometni nesreči, ki jo je z vožnjo po napačni strani avtoceste 2. oktobra povzročil vinjeni Brane Maček.

Kračunovi, Koštomajevi in Godčevi bodo zato prek odvetnika Francija Matoza kazensko ovadili odgovorne na Darsu, ki jim je zaupano nadzorovanje javnega prometa. "Opustili so dolžno nadzorstvo, predvsem na enem od najnevarnejših odsekov, zaradi česar so ugasnila tri mlada življenja," pojasnjuje odvetnik Matoz.

 

Stave o vožnji v nasprotno smer

Če posameznik sliši pogovor o stavah na račun voženj v nasprotno smer, naj čim podrobneje o tem obvesti policijo. Policisti namreč pravijo, da lahko zoper kršitelja ukrepajo le, če jim prijavitelj posreduje čim več podatkov o tem, kje se takšno početje načrtuje.

39-krat v napačno smer
"Operaterji v nadzornih centrih Darsa so letos na avtocestah in hitrih cestah opazili skupno 39 voženj v napačni smeri," razloži Marjan Koler z Darsa. Obenem pa dodaja, da "Dars ne more odgovarjati za voznika, ki vinjen ali nezbran zapelje na napačno stran avtoceste".

Alojz Kračun pa je nasprotno prepričan, da njegov 24-letni sin Peter ne bi umrl, "če bi Dars in policija s postavitvijo ustreznih ovir ukrepala že ob prvi vožnji po nasprotni strani avtoceste ali pa vsaj ob prvi od letošnjih šestih nesreč na samo tem smrtonosnem odseku štajerske avtoceste pri Arji vasi".

Na celjski policijski upravi so potrdili, da je tragedija pred 12 dnevi že 13. nesreča letos na omenjenem odseku štajerske avtoceste.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.