Slovenija
85 ogledov

Starši zahtevajo vrtec

Vlasta Starc izpostavlja, da je gradnja novega vrtca zaradi prostorske stiske nu Žurnal24 main
Peticija. S podpisi do čimprejšnjega začetka gradnje novega vrtca.

Trebnje. Od 250 do 300 staršev s peticijo zahteva čimprejšnjo gradnjo novega vrtca v Trebnjem. Za podpisovanje peticije se je svet staršev Vrtca Trebnje odločil potem, ko trebanjski občinski svet in župan Alojzij Kastelic na občinski seji konec julija nista našla skupnega jezika glede načina financiranja gradnje 14-oddelčnega vrtca pri Domu starejših občanov Trebnje.

Prostora ni
Stiska.
V Vrtcu Trebnje je 22 oddelkov. Letos so zavrnili za dva oddelka oziroma okoli 30 otrok. Gre predvsem za malčke prvega starostnega obdobja. Več kot 40 staršev je že podpisalo izjave o zahtevi za odprtje novega oddelka.

Pokajo po šivih
Škarje in platno ima v rokah ustanovitelj. S to peticijo želimo, da bo končno prisluhnil tudi stroki in nas slišal, da resnično potrebujemo nov vrtec. Sicer ne vemo, kje bodo naši otroci v naslednjem šolskem letu in seveda kako bomo sami organizirali delo, saj pokamo po vseh šivih,” je povedala Vlasta Starc, ravnateljica trebanjskega 
vrtca.

Skrajni čas je že, da se reče: gradnja novega vrtca se začne, pogodba se podpiše,” je še poudarila Starčeva in dodala, da je rok izgradnje novega objekta predviden za prihodnje leto.

Izvajalec že izbran
Projekt poteka kljub nekaterim manjšim oviram, je zatrdil Jože Povšič, predstavnik za stike z javnostmi Občine Trebnje. Tako so ta teden odpirali ponudbe izvajalcev del za gradnjo vrtca. Na razpis se je prijavilo le trebanjsko podjetje Trimo, s katerim se zdaj po navedbah Povšiča pogajajo za ceno. “Mislim, da bomo letos jeseni že postavljali temeljni kamen,” je pristavil.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.