Slovenija
28 ogledov

Start izvedbenega dela

Zavod bo med več kot sto projektov v kratkem razdelil nekaj več kot 1,4 milijona Žurnal24 main
EPK. Znan prvi podrobnejši program. Investicije še v zraku.

Znani so projekti v sklopu Evropske prestolnice kulture (EPK) 2012, ki jih bo sofinanciral javni zavod Maribor 2012 v višini več kot 1,4 milijona evrov. Denar je zagotovilo ministrstvo za 
kulturo.

“To je le prva skupina projektov, ki bo prejela omenjena sredstva. S tem začenjamo izvedbeno fazo EPK 2012,” je pojasnil Mitja Čander, od danes dalje strokovni direktor javnega zavoda Maribor 2012. Dodal je, da ni več veliko časa, vendar ga je dovolj, da bodo lahko izvedli zadane projekte.

Nova delovna mesta
Leto in dva meseca pred začetkom projekta EPK 2012 zavod še nima ne popolne ekipe ne celotnega programa. “Ekipo bomo predstavili do konca novembra,” je še dodal Čander. Celoten program pa bi lahko bil po njegovih besedah znan do konca leta. Helena Hvalec, poslovna direktorica Maribor 2012, je pojasnila, da načrtujejo zaposlitev več kot 20 ljudi, še enkrat toliko pa jih bodo najeli prek avtorskih in drugih pogodb. “Sodelovali bodo tudi prostovoljci,” je dejala Hvalčeva.

Galerija do leta 2012
Včeraj so bili sogovorniki glede investicijskih objektov še skrivnostni. “Investicijski del pelje neposredno Mestna občina Maribor,” nas je napotil Čander. Aleš Novak, ki je bil do nedavnega vršilec dolžnosti programskega direktorja Maribor 2012, drugače pa je direktor občinskega urada za kulturo in mladino, je bil konkretnejši: “Nova umetnostna galerija bo postavljena najpozneje v drugi polovici leta 2012. Vsi temeljni infrastrukturni projekti bodo do leta ali med letom 2012 izvedeni na način, ki bo omogočal izvedbo programov.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.