Slovenija
62 ogledov

Status zemljišč še v zraku

Kljub napovedanemu začetku gradnje garažne hiše za pošto to jesen na upravno eno Žurnal24 main
Garažni hiši. Predvideni sta, vendar še nobena nima gradbenega dovoljenja.

“Na upravni enoti nismo dobili nobene vloge za izdajo gradbenega dovoljenja za garažno hišo v Izoli in zato je jasno, da nismo nobenega izdali,” pojasnjuje Branko Andrejašič, načelnik izolske upravne enote.

2 garažni hiši so predvideli v Izoli.

Bivša občinska oblast pod vodstvom župana Tomislava Klokočovnika je sicer začetek gradnje prepotrebne garažne hiše napovedala za letošnjo jesen, poraz na volitvah pa je očitno prekrižal načrte. In kje se zapleta? Iz virov blizu nekdanjega vodstva smo izvedeli, da za izpeljavo postopka za pridobitev gradbenega dovoljenja ni pristojna občina, temveč izvajalca del. Predvideno je bilo, da bo na občinskem zemljišču gradila družba Mabra inženiring, na privatnih zemljiščih pa Sava IP. “Pridobitev gradbenega dovoljenja je stvar omenjenih podjetij, najbrž pa se morajo pred tem dogovoriti o skupni izvedbi nekaterih del, ne glede na to, da bosta garažni hiši ločeni,” dodaja naš vir, ki ne želi biti imenovan.

Klokočovnik je ni rešil
Težava je tudi v statusu nekaterih površin med občinskimi in privatnimi zemljišči, ki naj bi jo bivši župan Klokočovnik poskusil rešiti na korespondenčni seji. To je sklical tik pred iztekom mandata. Po protestu nekaterih svetnikov pa je to točko umaknil z dnevnega reda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.