Slovenija
23 ogledov

Stavba NT&RC naprodaj

Stavba na Prešernovi ulici 19, v kateri so prostori Novega tednika in Radia Celj Žurnal24 main
Zemljišča, prostori. MOC namerava s prodajo iztržiti 6,9 milijona evrov.
Slabi časi za prodajo
Prihodki. MOC načrtuje, da bo letos s prodajo stavbnih zemljišč iztržila 5,4, s prodajo poslovnih stavb pa 1,5 milijona evrov. Največ, 800 tisoč evrov, si obeta od prodaje praznih poslovnih prostorov na Gregorčičevi ulici 6, v kateri je bil do lani center za socialno delo.

Poleg dvorca Lanovž, Rakuševega mlina in nekaterih drugih stavb namerava Mestna občina Celje (MOC) letos prodati tudi stavbo na Prešernovi ulici 19, v kateri je medijska hiša NT&RC. Zanjo želi iztržiti 300 tisoč evrov.

Prenizko ocenjeno
Da MOC teh prostorov nima interesa obdržati v svoji lasti, je župan Bojan Šrot dejal, ko je podrobno pojasnjeval razloge, čemu NT&RC nekaj let niso zaračunavali najemnine. “Oddal sem ponudbo za odkup, verjetno pa bom v primerjavi z drugimi samodejno v zelo neenakopravnem položaju,” je dejal Srečko Šrot, direktor NT&RC.

“Stavba je v primerjavi z nekaterimi drugimi poslovnimi prostori, na primer v Ulici XIV. divizije, bistveno podcenjena,” je na odboru za finance in premoženjska vprašanja opozoril nekdanji svetnik Zdenko Podlesnik.

Zamegljevanje dejstev
Andreja Rihter, poslanka in nekdanja direktorica Muzeja novejše zgodovine (MNZ) Slovenije, pa je v zvezi s stavbo na Prešernovi ulici 19 dejala, da se nekatera dejstva namerno zamegljujejo. “MNZ je leta 1996 najemno pogodbo za pritličje te stavbe sklenil z Atko (v lasti Srečka Šrota), ki je te prostore kupila od Cetisa, najemnino pa zaračunavala, čeprav ni bila vpisana v zemljiško knjigo,” je razložila Rihterjeva. Leta 2001 je MNZ z MOC podpisal pogodbo o brezplačnem najemu istih prostorov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.