Slovenija
10 ogledov

Stavka CPM še v zraku

Žurnal24 main
Plače. Direkcija RS za ceste pravi, da stavke ne bo. Sindikalist je ogorčen. Zimska služba ni ogrožena.

Devetsto trideset zaposlenih v Cestnem podjetju Maribor (CPM) včeraj ni prejelo drugega dela oktobrskih plač, ki jim jih je po besedah Barbare Matul, sindikalistke v CPM, ustno obljubil direktor CPM Janez Škoberne. Rok za izplačilo se sicer izteče v ponedeljek. “Če plač ne bo, bo odločitev o stavki padla opoldne,” je jasna Matulova.

Anton Turk, predsednik Sindikata cestnega gospodarstva Slovenije, pa pojasnjuje, da morajo skladno z zakonodajo izvrševati zimsko službo. “V zimski službi se po zakonodaji stavka ne sme občutiti. Bomo pa izvajali to službo, če bomo imeli pogoje,” še pojasnjuje Turk. Direkcija Republike Slovenije za ceste (DRSC) je pregledala stanje v CPM in ugotovila, da ima podjetje zadostno količino posipnih materialov in nafte, zato na področju koncesijskega območja, ki ga vzdržuje CPM, ne pričakujejo težav. “Poleg tega je bila s strani sindikata predložena izjava, da stavke delavcev omenjenega podjetja ne bo,” je še zapisano na spletni strani DRSC. Nad to izjavo je bil precej ogorčen Turk. “To ni res, če je to kdorkoli mimo moje volje naredil, to ni v redu. Zagotovo pa ni te izjave dal stavkovni odbor. Žalostno bo, če bomo morali stavkati, saj to pomeni, da skoraj tisoč zaposlenih ni prejelo zasluženega plačila,” pravi Turk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.