Slovenija
18 ogledov

Stavka pred vrati

pavcek viatior vektor bobo Žurnal24 main
Viator Vektor. Pogajanja prekinil Pavček.

Pri šefu GZS bodo, kot kaže, stavkali. Pozno zvečer so namreč v Viatorju Vektorju na precej čuden način prekinili pogajanja s sindikatom. Nanje je za nekaj minut prišel predsednik upravnega odbora Zdenko Pavček in povedal, da se nimajo več o čem pogajati. Vidno razburjen je napovedal vložitev odškodninskih tožb in kazenskih ovadb. Potem so prostor zapustili najprej pogajalci delodajalske strani, nato pa še sindikalisti, kot je dogodke opisal sindikalist Mirko Drača.

Drača sicer pušča odprte možnosti za dogovor do jutri do 12. ure, pravi pa, da so bili pred prekinitvijo blizu dogovora. Če bi do njega prišlo, je bil sindikat pripravljen zamrzniti vse sindikalne dejavnosti do konca aprila.

Prosta pot za blago
Če do stavke pride, bodo vsi tovornjaki, ki so v tujini, blago raztovorili in natovorili ter se vrnili domov. Drača prav tako zagotavlja, da zaradi stavke v nobenem podjetju, kjer je proizvodnja odvisna od njihovih dostav, ta ne bo zastala.

Na izjavo Pavčka, da je nezadovoljnih le peščica, pa je Drača dejal, da je na sedežu podjetja okrog 150 voznikov, ki so jih pozvali, naj sindikat obvestijo, če ne nameravajo stavkati. “Nihče nas ni obvestil, da ne namerava, dobivamo pa SMS-sporočila podpore,” je pojasnil Drača. Dodal je še, da so bile plače kljub krizi vedno redno izplačane 15. v mesecu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.