Slovenija
13 ogledov

Stavka v Gradbincu: "Začetek konca"

Stavka Gradbinca
1/3
Žurnal24 main
Gradbinec. Delavci, ki so zadnje plače prejeli novembra, stavkali, da jih ne bi zeblo.

"Današnji dan je začetek konca Gradbinca," je ob stavki zaposlenih dejala Neža Bozovič iz Sveta gorenjskih sindikatov. Podjetje jim dolguje razliko za novembrske plače, decembrsko in del regresa za lansko leto.

Težke razmere

"Za stavko smo se odločili, da delavci ne hodijo na teren in si s tem prihranijo stroške. Marsikdo si niti malice ne more več privoščiti," je dejala Bozovičeva. Stisko zaostruje še hud mraz. "Delavci množično opozarjajo, da v takih razmerah ne morejo več delati," je dodal predsednik sindikata Milan Borkovič. Najbolj ga moti, da se z njimi iz vodstva nihče ne sreča in pogovarja. "Verjetno nimajo česa ponuditi," razmišlja. Direktor Gradbinca Gipa Darko Vidakovič nam je sicer zjutraj omogočil vstop v podjetje in srečanje s stavkajočimi, kasneje pa za komentar ni bil več dosegljiv.

Čakajo na sklep

Gradbinec Gip, ki ima približno 150 zaposlenih, je pred tednom dni sicer vložil predlog za začetek stečaja, Bozovičeva pa upa, da bo sodišče sklep sprejelo še v tem tednu, saj bi delavci tako lahko dobili odpovedi, se prijavili na Zavod za zaposlovanje in začeli prejemati nadomestila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.