Slovenija
1371 ogledov

Ste počesani? Google je tu!

Google avtonomno vozilo google+
Google bo za območje Slovenije posodobil posnetke aplikacije Google Zemljevidi. Kje bodo snemali?

Ameriški velikan Google bo aplikacijo Google Zemljevidi za območje Slovenije posodobil s posnetki, ki jih bosta posnela avtomobil z ustrezno snemalno opremo za Google Street View in pohodnik z nahrbtnikom Street View Trekker. Slednji se bo s snemalnim nahrbtnikom sprehajal po območjih za pešce v Ljubljani in Mariboru.

Aplikacija Google Street View (Ulični pogled), ki je na voljo znotraj Googlove aplikacije za zemljevide, uporabnikom omogoča raziskovanje sveta skozi 360-stopinjske posnetke mest, cest in naravnih znamenitosti. Storitev pokriva številne države, uporabnikom pa so na voljo tudi tematske vsebine zanimivih krajev, na primer posnetki Galapaških otokov ali znanstvenih postaj na Antarktiki.

Prvo snemanje v Sloveniji so avtomobili z Googlovimi logotipi in nameščenimi kamerami izvedli poleti 2013. Snemanje je takrat trajalo tri mesece, dostop do fotografij pa je možen od začetka leta 2014.

Po Sloveniji se je sprehajal tudi že pohodnik s snemalnim nahrbtnikom, ki je posnel območja za pešce v večjih mestih, kot tudi druge kraje, vključno s Triglavskim narodnim parkom in Goriškimi brdi.

Googlov avtomobil in sprehajalec sta s snemanjem tokrat začela včeraj.

TZavto 12.10.10, Google Car, street view, foto: reuters Slovenija Google bo po Sloveniji fotografiral ulice Google sedež podjetja Svet Googlu 4,3 milijarde evrov kazni

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Lion007 14:35 29.maj 2019.

    To snemanje bi bilo potrebno strogo prepovedati. To je kraja slovenske identitete.