Slovenija
22 ogledov

Ste videli kakšnega ilegalca?

Mejni prehod tabla SLO MEJA BOBO Žurnal24 main
Povečan nezakonit prehod meje iz Hrvaške v Slovenijo. Policija: Obvestite nas, če opazite ilegalne prebežnike.

Kot so sporočili iz Generalne policijske uprave (GPU), so v zadnjem mesecu opazili večje število nezakonitih prehodov meje iz Hrvaške v Slovenijo – gre predvsem za državljane Afganistana, Irana, Iraka, Egipta, Pakistana, Libije, Maroka, Alžirije, Palestine, Konga, Senegala in Somalije. V Slovenijo so vstopali v skupinah, v katerih je bilo od štiri do osem ljudi.

Zato na policiji vse, ki bi opazili ilegalne prebežnike, prosijo, naj jih o tem nemudoma obvestijo. To je pomembno predvsem zaradi preprečevanja morebitnih drugih nezakonitih ravnanj ilegalnih prebežnikov. Poziv policije je preventivne narave, saj želijo, da se trend povečanega števila nelegalnih prehodov ne bi še nadaljeval.

Drugič nezakonito čez schengen
Porast so opazili predvsem na območju Policijske uprave Koper. Kot pojasnjujejo na GPU, gre za zakasnjen učinek povečanega pritiska nedovoljenih migracij na grško-turški meji, torej za ljudi, ki že drugič na nezakonit način prestopajo zunanjo scengensko mejo. Skupno število nelegalnih prebežnikov sicer ni veliko, vendar pa pomeni odstopanje od dolgoletnega padajočega trenda nedovoljenih migracij v Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.