Slovenija
35 ogledov

Ste že doplačali dohodnino?

slovenija 11.01.11 denar, placevanje z gotovino, euro, denarnica, foto: nik rova Nik Rovan
Izteka se rok za doplačilo dohodnine za lansko leto. Do jutri pa morajo tisti, ki izračuna niso prejeli, a bi ga morali, napoved vložiti sami.

Danes se izteče rok za doplačilo dohodnino, za tiste zavezance, ki so informativne izračune dobili v začetku junija.Takšnih zavezancev je 115.164, vsi skupaj pa morajo državi vrniti 41,4 milijona evrov. Davčna uprava ob tem opozarja, da zavezancem, ki so zoper informativni izračun dohodnine vložili ugovor (rok se je iztekel že prejšni mesec), zneska ni treba poravnati, saj ugovor zadrži izvršitev.

Možno je plačilo v več obrokih

Odmerjeni davek je mogoče poravnati v več obrokih. Na davčni upravi svetujejo, da je najenostavnejše plačilo na tri obroke. Obrazec mora zavezanec vloži pri upravi za davčno  računovodstvo in finance. Vlogo pa lahko vloži osebno, po pošti ali prek elektronsko sistema eDavki.

Jutri zadnji rok za napoved za odmero dohodnine

Če informativnega izračuna, za preteklo leto še niste dobili, a bi ga morali, imate le še jutri čas za napoved odmere dohodnine. Splošna olajšava je letos odmerjena na 3.302,70 evra. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.