Slovenija
1 ogledov

Stečajniki v zbornico

(Foto: Nino Verdnik) Žurnal24 main
Stečaji. Pripravljene so spremembe zakona.

Za stečajne upravitelje bo po novem obvezno članstvo v zbornici. Ta bo skrbela za program njihovega obveznega izobraževanja in za sankcioniranje disciplinskih kršitev.

Stečaje bodo vodila okrožna in ne več okrajna sodišča, za pritožbe pa bo pristojno le višje sodišče, da ne bo prihajalo do različnih pravnih praks.

Naredi ali plačaj sam
Stečajni upravitelji bodo po novem imeli jasno naštete naloge, ki jih morajo opraviti sami. Če jih bodo oddali, jih bomo morali plačati sami in ne bodo smeli plačevati iz stečajne mase.

Tisti, ki so se znašli v osebnem stečaju, bodo lahko pod določenimi pogoji in nadzorom stečajnega upravitelja ustanovili novo podjetje.

"Ti ljudje, stari okrog 50 let, pravijo, da so objektivno nezaposljivi, da pa znajo in želijo delati," je stališče ministrstva za pravosodje.

Upniki pa s spremembami pridobijo le možnost sestankovanja, kjerkoli se dogovorijo. Do zdaj so bili vezani na kraj sodišča, ki je vodilo stečaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.