Slovenija
20 ogledov

Šteiner zadovoljen s pomočjo

Pri pomoči poplavljenim so imeli vojaki tudi nekaj smole. (Foto: Bralec Blaž) Žurnal24 main
Vojaki danes med drugim pomagajo zaradi poplav prizadetim v Črni vasi. Obiskal jih je tudi njihov prvi mož, ki je zavrnil očitke glede neučinkovite pomoči.

S sodelovanjem vojakov je njihov prvi mož zadovoljen, saj „so si pridobili številne izkušnje, ki jih bodo zdaj analizirali in ugotovili, kaj je treba še izboljšati. Šteiner priznava, da bi lahko izboljšali vodenje, koordinacijo delovanja in večjo odzivnost.

V tednu, ki je sledil poplavnemu vikendu, se je v javnosti slišalo kar nekaj očitkov na račun slovenske vojske, češ da ni pomagala dovolj učinkovito. Ministrica Ljubica Jelušič je vse očitke gladko zavrnila, danes se ji v tem pridružuje tudi načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Alojz Šteiner.

 Obiskal je vojake, ki pomagajo ljudem v Črni vasi in pri tem poudaril, da „prebivalci in vojaki delajo skupaj“ in da ni „slišal slabe besede čez slovenskega vojaka“. Glede očitkov o pomanjkljivem angažiranju vojske Šteiner poudarja, da glavno breme nosijo gasilci in ostale sile za zaščito in reševanje, vojska pa pomaga, ko ti „osnovni subjekti ne morejo več izvajati aktivnosti“.

S strani republiške uprave za zaščito in reševanje so doslej prejeli nekaj več kot 40 zahtevkov za pomoč, ki so jih tudi vse realizirali. Šteiner poudarja, da je bilo v devetih dneh angažiranih 1087 ljudi in 43 vozil, trikrat pa je posredoval tudi helikopter.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.