Slovenija
3 ogledov

Štern izstopil iz predsedniške tekme

Artur Å tern volitve predsednik kampanja Žurnal24 main
Kljub umiku iz predsedniške tekme bo Štern še naprej zbiral podpise podpore.

Predsedniški kandidat Artur Štern je sporočil, da po nekajtedenskem zbiranju podpisov podpore izstopa iz predsedniške tekme. V izjavi za javnost je namreč zapisal, da "nepreklicno odstopa od kandidature za predsednika Republicae Sloveniae". Kljub odpovedi kandidature pa bosta Štern in njegov volilni štab podpise zbirala naprej.

Za Šterna se več kot 7000 podpisov zdi premalo
Kot samostojni oziroma neodvisni kandidat bi Štern za vložitev kandidature potreboval podporo 10 poslancev ali 5000 podpisov podpore volivk in volivcev. V današnji izjavi za javnost je Štern zatrdil, da naj bi do danes zbral 7131 podpisov podpore, kar pa se mu zdi premalo. "Če ne zberem 15.000 podpisov podpore, nima smisla, da sploh kandidiram," je Štern pojasnil svojo odločitev. Če bo v preostalih dveh tednih zbral manjkajoče podpise, si bo premislil in vseeno kandidiral, je še napovedal.

Dva odstopila, pet je že uradnih kandidatov
Poleg Arturja Šterna je kandidaturo pred nekaj dnevi umaknil tudi štarjerski podjetnik Marjan Beranič. Uradno pa so kandidati že postali poslanec v Evropskem parlamentu Lojze Peterle, ki ga podpirajo vse tri pomladne stranke (SDS, NSi in SLS), Zmago Jelinčič (SNS), ki kandidira s podporo petih poslancev SNS, Mitja Gaspari, ki ga podpira LDS, predsednica YHD (Društva za teorijo in kulturo hendikepa) Elena Pečarič, ki jo poleg zunajparlamentarne stranke Akacija podpirajo tudi trije poslanci, in Danilo Türk, ki kandidira s podporo SD, združenja Zares in stranke DeSUS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.