Slovenija
2432 ogledov

Stevanović se želi sestati s poslanci DeSUS

protest proti PCT Anže Petkovšek Protest proti PCT
Prošnjo za sestanek so prejeli le poslanci DeSUS.

Zoran Stevanović, predsednik stranke Resni.ca in organizator množičnih protestov, je na poslansko skupino DeSUS naslovil prošnjo za sestanek. "V sami prošnji ni navedene vsebine, ki bi bila razlog za srečanje," pojasnjuje Dejan Cesar, svetovalec za stike z javnostjo pri poslanski skupini DeSUS. Terminu in lokaciji bi se prilagodil, je v prošnji za sestanek še zapisal Stevanović. 

Vabilo prejeli le poslanci DeSUS

Poslanci DeSUSa Stevanoviću še niso odgovorili, jih pa preseneča, da je za srečanje zaprosil samo njihovo poslansko skupino. "Logično bi bilo, da za sestanek zaprosi vse poslanske skupine," pravi Cesar. Zorana Stevanovića je pred tednom dni sprejel predsednik države Borut Pahor, Stevanović je srečanje ocenil za neuspešno in napovedal nadaljevanje protestov. 

Aleksandar Vučić Borut Pahor srečanje Slovenija Pahor Stevanoviću: "To ni res!"

Srečanje Pahor Stevanović | Avtor: : Matjaž Klemenc/UPRS : Matjaž Klemenc/UPRS

Stevanović: Poslanci DeSUSa so jeziček na tehtnici

Kot je za Delo povedal Stevanović, bi se s poslanci Desusa sestal zato, da jih pozove, naj odrečejo podporo vladi Janeza Janše in omogočijo predčasne volitve, saj so kot pravi Stevanović, oni jeziček na tehtnici. O tem, ali bodo Stevanovića sprejeli, bodo odločali poslanci sami. Jutri se bo sicer sestal izvršuilni odbor stranke, nato pa še svet stranke, ki jo vodi Ljubo Jasnič. 

Resni.ca in njen politični potencial

Stevanović bo, kot napoveduje, potrebne podpise za nastop na parlamentarnih volitvah zbiral na terenu. Ankete stranki Resni.ca kažejo majhen politični potencial. Analitik Andraž Zorko ocenjuje, da ima Stevanović možnosti, če bodo volitve predčasne, oziroma bo v času, ko bodo volitve, koronakriza še aktualna. 

Protest proti PCT Slovenija "Stevanovića ne gre podcenjevati"
Komentarjev 14
  • Avatar tupatam
    tupatam 12:19 11.oktober 2021.

    Ne, hvala. Nobeden od vse te skorumpirane politike(30 let), ne pride v poštev,za moj glas.

  • bljitva 12:09 11.oktober 2021.

    temu tipu bi blo treba takoj odvzet slovensko državljanstvo in ga sterat ven iz države...jugoviči naj si grejo dol svoje razjebane države urejat bojo mel dela čez glavo, v Sloveniji nam ne bodo solili pameti in nas komandirali.

  • Stane Adamič 11:56 11.oktober 2021.

    Mafijsko podzemlje je spoznalo, da so KULovci vsebinsko popolnoma prazni in da kot taki ne morejo zmagati na poštenih volitvah. Zato so šli na plan B, poskusili bodo vreči vlado z nasiljem in ulico. Prvo kot prvo pa morajo onesposobit ...prikaži večt policijo, zato je ta teden tak pogrom nad policijo. Vodita pa predvsem PSS (LMŠ) in SPS (SD, torej sindikata določenih političnih opcij. Upam, da je v policiji še toliko treznih in razmišljujajočih glav, da se tega zaveda.