Slovenija
15 ogledov

Številka še ni znana

Bojan Horvat iz SD je presenečen nad izjavami Kanglerja. Pravi, da so bili narob Žurnal24 main
Odpuščanje na MOM. Kangler ga napoveduje tudi po predlogu SD. Horvat: Mi nismo dežurni krivci.

“Sindikat o ukinjanju delovnih mest v občinski upravi in o morebitnem odpuščanju še ni bil obveščen,” je za Žurnal24 pojasnil Goran Rajić, sindikalni zaupnik na Mestni občini Maribor (MOM).

SD: To ni bila naša pobuda
Naj spomnimo, da je nedavno Franc Kangler, župan Maribora, napovedal drugo fazo reorganizacije mestne uprave in s tem povezano racionalizacijo delovnih mest.

“Videli bomo, ali delovno mesto ni potrebno ali ni dovolj učinkovito, takrat ga bomo ukinili. Upoštevamo tudi predlog svetnikov SD, ki pravijo, da je treba število zaposlenih v mestni upravi zmanjšati,” je dejal župan.

Še zdaj pa z MOM nismo dobili točnega števila in oddelkov, kje naj bi odpuščali ali ukinjali delovna mesta.

Na navedbe župana pa so se že odzvali v svetniški skupini SD, kjer pravijo, da oni niso zahtevali odpuščanja ali zmanjšanja zaposlenih, ampak so opozarjali na nepremišljeno zaposlovanje na občini, ki se je dogajalo v zadnjih letih.

“O kadru je treba razmisliti takrat, ko se ga na veliko zaposluje. Nihče pa ne more zdaj s prstom na nas kazati, da smo mi pobudniki za odpuščanje,” je za Žurnal24 povedal Bojan Horvat iz SD.

“Kadrovski načrt je slab”
Kljub napovedanemu odpuščanju pa letošnji kadrovski načrt, ki je bil posredovan tudi sindikatu MOM, ne prikazuje zmanjšanja števila zaposlenih.

“V zvezi z načrtom smo na upravo že poslali prošnjo za pojasnila, saj je ta pripravljen slabo in nepregledno,” je še pojasnil Rajić. Dodal je, da takšne izjave župana med zaposlene na občini vnašajo negotovost.

Napovedal pa je, da se bodo v sindikatu – če bodo uradno dobili obvestilo o zmanjšanju števila zaposlenih – ostro odzvali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.