Slovenija
10 ogledov

Število blokiranih računov se je zmanjšalo

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Število blokiranih transakcijskih računov se je junija na mesečni ravni zmanjšalo za devet odstotkov, na letni ravni pa za 12 odstotkov, kažejo podatki Bonitetne hiše i.

Na drugi strani pa se je število deblokiranih transakcijskih računov junija na mesečni ravni povečalo za dva odstotka, na letni ravni pa za kar 32 odstotkov.

Število zaprtih transakcijskih računov se je na mesečni ravni zmanjšalo za 15 odstotkov, medtem ko se je na letni ravni povečalo za 15 odstotkov. Število transakcij z vrednostnimi papirji se je v primerjavi z majem zmanjšalo za 12 odstotkov, glede na lanski junij pa za 29.

Junija se je število začetih stečajev nad pravno osebno tako na mesečni kot tudi na letni ravni zmanjšalo za približno 14 odstotkov. Na drugi strani se je število končanih stečajev nad pravno osebo v primerjavi z majem letos povečalo za 29 odstotkov, na letni ravni pa se je povečalo za 14 odstotkov.

Število začetih postopkov prisilnega prenehanja družb se je v primerjavi z letošnjim majem in lanskim junijem povečalo za približno 74 odstotkov. Število izbrisov družb se je na mesečni ravni povečalo za šest odstotkov, na letni ravni pa za 23 odstotkov.

Komentarjev 1
  • privat 13:45 08.julij 2013.

    država je znorela...premalo denarja je v obtoku da se prepreči bankrot malih ljudi..in zdaj država stiska obroč in se nezaveda kaj sploh dela!!