Slovenija
11798 ogledov

Število okužb pri nas še vedno izjemno visoko

Včeraj smo v Sloveniji s 1653 testi potrdili 53 novih okužb.

To sta dve manj, kot jih je bilo dan prej, a gre za eno najvišjih številk od začetka epidemije. Kot lahko vidite na grafu, sta bili v prvem valu le dvakrat dnevni številki višji, kot je danes. 

Med okuženimi so trije zdravstveni delavci in trije zaposleni v domovih za starejše. Okužbe so potrdili v dveh novih domovih: v Preddvoru in v domu Ljubljana-Šiška. 

V bolnišnicah je 26 bolnikov s covidom-19, od tega štirje na intenzivni negi.

Slovenija je z današnjim dnem presegla tri tisoč potrjenih primerov, od začetka do danes smo s testi potrdili 3032 primerov. 

Včeraj je bilo narejenih 1653 testov, kar je največ od začetka testiranja. 

Okužbo so včeraj potrdili v vrtcu, otroci in strokovne delavke so v karanteni. 

Precej zaskrbljujoče je, da pri novih okužbah ne gre za večja žarišča, ki bi jih lažje nadzorovali, ampak so zelo razpršene, včeraj kar v 30 občinah. Največ okužb, kar 14, so včeraj potrdili v Ljubljani. Tri okužbe so bile potrjene v Mariboru, po dve pa v občinah Šentjur, Lendava in Ig. Po ena okužba je bila potrjena v občinah Celje, Novo mesto, Velike Lašče, Rogaška Slatina, Murska Sobota, Koper, Krško, Kranj, Tržič, Litija, Mirna Peč, Nova Gorica, Trebnje, Vrhnika, Ilirska Bistrica, Črenšovci, Komenda, Lukovica, Turnišče, Hrpelje - Kozina, Naklo, Polzela, Radovljica, Sveta Ana in Žirovnica. Pet primerov je bilo potrjenih pri tujih državljanih.

Število aktivnih okužb po posameznih občinah si lahko ogledate na grafu. 

Po trinajst okužb je bilo potrjenih v starostni skupini od 25 do 34 let in v starostni skupini od 35 do 44 let. Sledi starostna skupina od 45 do 54 let, v kateri je bilo potrjenih 12 okužb. Osem okuženih je starih med 55 in 64 let, šest med 15 in 24 let ter ena oseba, stara med 65 in 74 let.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • stilist 12:26 03.september 2020.

    Mi pove kolegica, da sta se pred parimi dnevi njana oče in mati, sicer v pokoju, vračala iz Lošinja in ker sta bila tam več tednov, tudi pripravljena na karanteno. Na meji pa karantene nista dobila. Se mi zdi, da ...prikaži več je tale naša meja za virus kot švicarski sir! Strokovnjaki začudeni od kje virus prihaja, oblast in njeni uslužbenci pa delajo po balkansko...

  • suineg78 10:47 03.september 2020.

    Odgovore na vsa vprašanja o Covidu najdete tu, od 3 minute dalje. https://www.youtube.com/watch?v=XisCwTGsRGs