Slovenija
5293 ogledov

Okužba v vrtcu, otroci v karanteno

Vrtec
V enoti Ringa raja celjskega vrtca Zarja so v sredo zabeležili okužbo z novim koronavirusom pri eni strokovni delavki. Okužen tudi zaposleni v vrtcu v Račah.

Po posvetu s pristojnimi Nacionalnega inštituta za javno zdravje so okužena delavka in še štiri sodelavke v 14-dnevni karanteni, prav tako 12 otrok, ki so bili v neposrednem stiku z okuženo, so pojasnili v vrtcu.

Kot je danes za STA povedala ravnateljica vrtca Zarja Mateja Kobal, so v sredo zvečer vse starše obvestili o okužbi, nekateri so se potem odločili obdržati otroke doma. Sicer vrtec danes dela povsem normalno, čez dan bodo razkužili prostore, v katerih se je zadrževala okužena delavka, v petek pa bodo razkužili celoten vrtec, je še dejala Kobalova.

V enoti Center celjskega vrtca Tončke Čečeve so okužbo z novim koronavirusom zabeležili že julija. Takrat so v karanteni pristale štiri strokovne delavke in 44 otrok.

Okužen tudi zaposleni v vrtcu v Račah

Z okužbo v vrtcu so se soočili tudi v Račah, kjer so bili v torek obveščeni, da je bil na testu pozitiven eden od zaposlenih v kuhinji. Kot je za STA povedal ravnatelj raške osnovne šole, pod katero sodi tudi tamkajšnji vrtec, so epidemiologi NIJZ takoj zatem pet zaposlenih, s katerimi je bil okuženi v tesnejšem stiku, preventivno napotili karanteno.

"Staršev o okužbi posebej nismo obveščali, ker so nam tako svetovali epidemiologi, da ne bi povzročili panike. Ker gre za majhen kraj, se seveda informacije hitro širijo, vendar zaradi tega danes nismo opazili, da bi bilo v vrtcu manj otrok. Vsi, ki so v karanteni, so trenutno zdravi in upam, da se bodo lahko kmalu vrnili na delo," je dejal Lašič. Ob tem je pojasnil, da je bil okuženi nazadnje v službi v petek, z otroki pa ni bil v stiku.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Waltter 10:45 03.september 2020.

    Kaksna brezvezna slamparija kot kaze da vnose okuzb v sole in vrtce v veliki vecini primerov opravijo predvsem zaposleni v kolektivu. Od njih bi clovek nekako pricakoval da so bolj izobrazeni in bolj odgovorni ampak kot kaze jih najbolj skrbi ...prikaži več to da je Jansa na vladi in da jim krade demokracijo kot pa druzbena odgovornost do dela ki ga opravljajo. In kje se naj bi tale strokovna sodelavka okuzila?