Slovenija
90 ogledov

Stiefelkönig zapira vrata

Stiefelkönig je eden od najpomembnejših Geoxovih kupcev v Evropi. Žurnal24 main
Večina trgovin Stiefelkönig bo julija zaprla svoja vrata. Odprta naj bi ostala le še trgovina v središču Ljubljane.

Stiefelkönig ima v Sloveniji štiri trgovine. Mariborsko in eno ljubljansko bodo zaradi bližine Humanica zaprli, v Celju se bo preimenovala v Humanic, pišejo Finance.

Ostaja trgovina v središču Ljubljane, kjer bodo prodajali čevlje višjega srednjega razreda. Enako usodo bo doživela tudi sosednja Hrvaška, kjer bodo prav tako ohranili eno trgovino, in sicer sredi Zagreba, kjer bodo prodajali čevlje najdražjih blagovnih znamk.

Trgovin v Srbiji pa ne bo več, pravi direktor Stiefelköniga v teh treh državah Iztok Gerlič: "Leder und Schuh namerava obdržati blagovno znamko Stiefelkönig, a le za trgovine višjega cenovnega razreda." Število trgovin naj bi zmanjšali tudi v Avstriji.

Odpustili bodo deset ljudi

Po pisanju časnika bodo zaradi zapiranja trgovin nekaj več kot 20 delavcev iz zdajšnjega podjetja prezaposlili v trgovine, ki jih Leder und Schuh že ima po Sloveniji. Deset so jih odpustili, za preostalih 15 pa še iščejo rešitev.

Gerlič sicer o rezultatih Stiefelköniga ne govori, je pa potrdil, da so lani imeli izgubo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.