Slovenija
26 ogledov

Štirinožci niso povzročali težav

Nekateri lastniki so svoje pse ponosno razkazovali v posebej prirejenih vozičkih Žurnal24 main
Evropska razstava psov. Hotelirji in trgovci si želijo več podobnih dogodkov.

Celje. “Takih gostov bi si še želeli, saj so veliki gurmani in nasploh dobri potrošniki,” nam pove Zoran Podkoritnik, menedžer Hotela Evropa, v katerem so na račun Evropske razstave psov (ERP), ki je vrata zaprla v nedeljo, gostili predvsem Italijane, Nizozemce, Dance, Ruse in Britance. Težav zaradi njihovih štirinožnih prijateljev niso imeli. “To so bili večinoma manjši psi, lastniki pa so jih imeli v posebnih boksih,” doda Podkoritnik.

Veterinarji so delali
Dokumentacija.
Na ERP so za zdravje in vso papirno dokumentacijo pasjih ljubljenčkov skrbeli veterinarji Slovenske vojske. “Dela so imeli kar precej. Bilo je nekaj ugrizov in pikov ter drugih nevšečnosti, kakšen večji operativni poseg pa med ERP na srečo ni bil potreben,” pravi Novakova.

Večja gneča v trgovinah
V enem primeru je goste zmotil pasji lajež, a smo težavo po pogovoru z lastnikom hitro odpravili,” pa povedo v Hotelu Štorman Celje. Večjo gnečo je bilo zaradi ERP opaziti tudi v trgovinah, še posebno v Citycentru, ki je v neposredni bližini sejmišča Golovec, kjer je razstava potekala, parkirišča v okolici pa so bila polna.

Bdeli nad dogajanjem
Ena od bralk nas je opozorila, da je skozi okno opazovala neprimerno vedenje lastnice psa, očitno razstavljalke, ki je psa proti njegovi volji vlekla na povodcu, da je močno cvilil, zato smo organizatorje povprašali, če so nemara zaznali kakšne kršitve. “Dogajanje na razstavi smo imeli pod nadzorom, nemogoče pa je bilo hkrati nadzirati vsa parkirišča,” priznava Andreja Novak, vodja prireditvenega odbora. A če so kaj opazili, so ukrepali. “Tako smo razstavljalce iz ene od vzhodnoevropskih držav, ki so na razstavo prišli z več mladički, stisnjenimi v eni sami kletki, opozorili, da to ni primerno,” pove Novakova in dodaja, da so ustrezno sodelovali tudi z društvi proti mučenju živali.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.