Slovenija
3281 ogledov

Štirje mladi fantje v Grosuplju ubili 77-letnika

Nož Profimedia Fotografija je simbolna.
Na skupni novinarski konferenci Policijske uprave Ljubljana in Generalne policijske uprave so danes razkrili podrobnosti umora starejšega moškega na območju Grosupljega.

Kaznivo dejanje naj bi 18. marca popoldne zagrešili slovenski državljani, stari 24, 23, 19 in 18 let, vsi z območja Kočevja. Policisti so jih prijeli konec marca in jih privedli pred preiskovalno sodnico, ki je za vse odredila pripor.

Kaj se je zgodilo

Osumljenci naj bi se popoldne tega dne pripeljali na območje Grosupljega, parkirali vozilo in se peš odpravili v bližnji gozd, da bi iz bivališča pokojnega odnesli vrednejše predmete, je na današnji novinarski konferenci pojasnil vodja ljubljanskih kriminalistov Damjan Petrič.

Storilce naj bi zalotil lastnik, ki pa naj bi ga nato napadli in mu zvezali ude. Pozneje naj bi preiskali njegovo bivališče ter mu ukradli 2000 evrov gotovine in dva mobilna telefona, nato pa zbežali in se odpeljali proti domu. Pri tem so določene predmete, ki naj bi jih uporabili ali pridobili pri kaznivem dejanju, zmetali v potok. Nekatere naj bi pozneje, ko so izvedeli, da je žrtev umrla, zažgali doma.

Hudo pretepenega in zvezanega 77-letnika naj bi pustili ležati na kraju, kjer je ostal vse do naslednjega dne, ko ga je okoli 12. ure našel znanec ter poklical policijo in reševalce. Žrtev je na kraju dejanja umrla, je povedal Petrič. Dodal je, da se žrtev in storilci po dosedanjih informacijah niso poznali med seboj.

policija trak Slovenija Novo v povezavi z umorom v Grosuplju

Motiv in število storilcev nista bila takoj znana, zato policisti niso komentirali dogodka in so še več dni preiskovali širšo okolico gozda, prav tako so zavarovali več posnetkov nadzornih kamer in opravili razgovore z več kot 70 ljudmi.

Vse štiri je policija sicer že obravnavala zaradi kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter zaradi prekrškov z elementi nasilja. Za kaznivo dejanje umora pa je predpisana kazen med 15 in 30 let zapora.

Slovenija je sicer po številu umorov, tako v svetovnem merilu kot tudi v Evropi, ena izmed najbolj varnih držav. Večina ubojev in umorov je uspešno rešenih oziroma preiskanih. V zadnjih 30 letih je ostalo neraziskanih umorov le za dober odstotek vseh izvršenih dejanj. Kriminalistične preiskave teh primerov se nadaljujejo, so še povedali na konferenci.

Policijski trak Slovenija Podrobnosti umora v Grosupljem

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 23
 • Avatar omega_v6
  omega_v6 08:06 07.april 2021.

  Vprašal bi vse Slovenske ravnatelje ali bodo tudi tokrat zahtevali od vlade naj jih oprosti kazni saj so pač mladi!? Ravnatelji Slovenskih šol ste sokrivi za takšno mladino seveda pa so na prvem mestu starši,ki ne znajo vzgajati poštenih ljudi ...prikaži veči ampak kriminalce!! Glavni razlog pa je,da se mladini preveč ustreže in imajo zgolj pravice ne pa tudi dolžnosti!!

 • Naklonsky 18:08 06.april 2021.

  Kakšne naslov! Opravičilo, ker so bili mladi fantje? Zaslužijo si samico, do konca življenja!

 • ode 17:01 06.april 2021.

  Mladi fantje? To so okoreli kriminalci z dolgoletno kriminalno preteklostjo, saj se pri ciganih kriminalna kariera prične že pri 5 letih starosti.