Slovenija
162 ogledov

Stisnilo ga je dvigalo

Žurnal24 main
Tragično. Umrl pri popravilu dvigala v mariborski bolnišnici.

"Prišlo je do električnega stika in posledično premika dvigala, ki je stisnilo moškega, opravljajočega dela na dvigalu," pojasnjuje Bartolo Lampret s Policijske uprave (PU) Maribor. Danes dopoldne se je pri popravilu dvigala v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor namreč zgodila nesreča, v kateri je en delavec izgubil življenje.

"Take nesreče ne pomnim"
Dvigalo na internem oddelku mariborske bolnišnice, ki že nekaj dni ni delovalo, sta popravljala dva delavca; menjavala naj bi kable. Neuradno smo izvedeli, da sta bila serviserja iz podjetja ThyssenKrupp DVG dvigala s sedežem v Trzinu. Iz dvigala so serviserja rešili pripadniki Poklicne gasilske enote Maribor.

"Reševanje je bilo precej zahtevno, uporabili smo vse razpoložljivo hidravlično orodje. Ob pomoči drugih navzočih serviserjev smo dvigalo nekoliko spustili in s tehničnim posegom sprostili enega poškodovanega delavca, medtem ko je bil drugi, nezavesten moški, ukleščen med nosilno konstrukcijo in kabino dvigala," postopek opisuje Fran Robič, vodja intervencije mariborskih poklicnih gasilcev, ki takšne nesreče v svoji delovni karieri ne pomni: "To je bila precej neobičajna nesreča. Takšna intervencija ni vsakodnevna."

Neuradno smo izvedeli, da je bila nesreča usodna za 45-letnika, doma iz Kamnika.

Več znano danes
Policisti so si skoraj ves dan ogledovali prizorišče nesreče in ugotavljali, zakaj se je zgodila. Na kraju nesreče sta bila tudi inšpektor za delo in inšpektor za dvigala z Inštituta za varstvo pri delu in varstvo okolja Maribor. Več informacij naj bi bilo znanih jutri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.