Slovenija
24 ogledov

Sto iPhonov razgrabili v hipu

Čakanje na iPhone 4S.
1/12
Saša Despot
Vsega sto novih iPhonov 4S je bilo danes na voljo prvim slovenskim kupcem. V Ljubljani, Mariboru in Kopru so jih razgrabili že v zgodnjih jutranjih urah, številni so razočarani odšli domov brez njih. Novo pošiljko Simobil obljublja šele za drugo polovico novembra.

Kot so za Žurnal24 pojasnili na Simobilu, so danes ponudili zgolj izredno omejeno serijo Applovega pametnega telefona. 
Čeprav so ga danes prodajali po promocijskih cenah od enega evra naprej, se bodo cene v prihodnjih dneh spremenile, saj bosta v prodaji ostala tudi modela iPhone 4 in 3GS.

Najbolj zagreti v vrsti že ob 5. uri

Pred Simobilovo prodajalno na Čopovi v Ljubljani, ki se je odprla okrog 8. ure, so prvi v vrsto za iPhone 4S začeli čakati že pred 5. uro zjutraj.

Pred prodajnim mestom v Ljubljani se je pred odprtjem v vrsti nabralo kakšnih 80 ljudi. V drugem največjem slovenskem mobilnem operaterju so takšno zanimanje pričakovali. Po odprodaji obstoječih količin bodo na prodajnih mestih ponudili možnost rezervacije telefona.

Predstavljen dan pred smrtjo Jobsa

Tovrstne vrste potrošnikov pred prodajnimi mesti z mobilnimi telefoni sicer v Sloveniji niso novost. Te so se pojavljale že ob začetku prodaje iPhona 4, prejšnjega modela, pa tudi že pred leti, denimo ob prvih mobilnikih, ki so bili v Sloveniji ob naročniški vezavi na voljo po subvencionirani ceni za en evro.

Ameriški tehnološki velikan Apple je novi mobilnik iphone 4S predstavil 4. oktobra, dan pred smrtjo Applovega legendarnega soustanovitelja Steva Jobsa, ki se je dolgo boril z rakom.

S 14. oktobrom je iPhone 4S prišel na police trgovin v ZDA, Avstraliji, Kanadi, Franciji, Nemčiji, Veliki Britaniji in na Japonskem, kjer so sicer prednaročila začeli sprejemati že teden prej. Samo v prvih treh dneh po začetku prodaje je prodal kar štiri milijone iPhonov 4S. Z današnjim dnem pa je novi iPhone na voljo še v 22 državah, med katerimi je tudi Slovenija.

Komentarjev 3
  • JohnSmith30699 08:50 29.oktober 2011.

    najbolj hecna stvar je ta, da poznam enega od tipov iz slik pa vem, da prejema socialno podporo, a za iPhone se pa vedno najde denar, verjetno ga prav tako financira zavod za socialno delo :P

  • Mkuplenk 15:13 28.oktober 2011.

    Kakšne buuuuuuuuuče, ko pa vem, da so jih nabavli 10.000 (zanesljiv vir iz Simobil-a)!!

  • Marko Treven 12:40 28.oktober 2011.

    sm vesel za vse nove lastnike te prikupne igračke.. in seveda malo razocaran nad osebjem SiMobila, ki mi je dobra dva tedna nazaj zatrjevala, da bo cena 4S precej precej precej višja od predhodnika.. konc koncev pa popolnoma enaka :)