Slovenija
42 ogledov

Sto tisoč za najemnino

novi prostori Zavoda za zaposlovanje v Kranju Iztok Golob
Zavod za zaposlovanje Kranj podobno kot ministrstvo za delo iz državnih v zasebne prostore.

Zavod RS za zaposlovanje (ZRSZ) je lani družbi Dolnov plačal nekaj več kot 105 tisoč evrov, razkriva Supervizor. Gre za strošek najema novih poslovnih prostorov za kranjsko enoto ZRSZ, ki se je tja preselila aprila lani. Na selitev zavoda v nove prostore “pod krinko večje učinkovitosti” nas je opozoril anonimni bralec. Zmotilo ga je, da si zavod “v hudih časih krize” brez “težav ali pomislekov privošči drag najem”. A spomnimo, enako potezo si je lani jeseni privoščilo tudi ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, kamor spada ZRSZ.

Molk o najemninah

Na zavodu se zagovarjajo, da je enota v Kranju pred selitvijo delovala na štirih lokacijah, “kar je zelo oteževalo izvajanje delovnega procesa”. Zatrjujejo, da je bila le ena lokacija od štirih v lasti vlade, preostale pa so najemali (po od 9 do 13,22 evra za kvadratni meter). “Najem novih prostorov pa stane osem evrov na kvadratni meter, kar je 26 odstotkov manj,” pojasnjujejo na ZRSZ. A zamolčijo, kako velik delež so pred selitvijo predstavljali prostori v državni lasti in kolikšen je bil prej mesečni strošek najemnin, kar onemogoča primerjavo, ali zdaj res kaj prihranijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.