Slovenija
24 ogledov

Stojko nič več tožilec

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Odvetnik murskosoboškega tožilca Roberta Stojka Igor Vinčec je potrdil, da je zunajpravni senat okrožnega mariborskega sodišča zoper tožilca odredil pripor. Stojko se je že odpovedal tožilski funckiji.

Vinčec je povedal, da je višje sodišče pripor v soboto odredilo zaradi ponovitvene nevarnosti in nevarnosti vplivanja na priče. Ker prvega razloga zaradi odpovedi Stojka tožilski funkciji in s tem statusu uradne osebe ni več, ostaja le še drugi priporni razlog. Pripor po Vinčecovih besedah lahko traja dokler sodišče ne zasliši vseh prič, na katere bi obdolženi lahko vplival, vendar mora sodišče po mesecu dni znova odločati o pripornih razlogih.

"Ker gre za tri priče, lahko računamo, da bo vse skupaj trajalo največ dva ali tri tedne," je dejal Vinčec in dodal, da možnost pritožbe sicer obstaja z vložitvijo zahtevka za varstvo zakonitosti na vrhovno sodišče, česar pa ne bodo storili, saj ne želijo zavlačevati postopka.

Da je osumljeni tožilec vrhovnemu državnemu tožilstvu že posredoval izjavo o odpovedi službi državnega tožilca, so potrdili tudi na vrhovnem tožilstvu, kjer bodo njegovo izjavo posredovali ministrstvu za pravosodje. Sicer pa je zaradi tega primera generalna državna tožilka Barbara Brezigar prav danes tudi na obisku na murskosoboškem okrožnem tožilstvu.

Stojko v slabem psihofizičnem stanju
Sicer naj bi se Stojko po neuradnih informacijah pred preiskovalnim sodnikom branil z molkom in naj bi bil v slabem psihofizičnem stanju. Kot piše spletna stran Pomurje.si, ki se sklicuje na neuradne, a zanesljive vire, naj bi tožilec v zadnjem času zaradi domnevne zasvojenosti z igranjem iger na srečo zašel v precejšnje dolgove.

Za njegovo domnevno razvado naj bi vedeli ljudje iz murskosoboških pravosodnih krogov, nekateri med njimi naj bi mu celo posojali denar. Da menda tožilec nujno potrebuje denar, naj bi prav tako izvedel eden od odvetnikov obtoženih na sojenju za domnevno preprodajanje kopaliških vstopnic Term 3000, ki naj bi svojemu varovancu predlagal, da tožilca zvabita v past, navaja omenjena spletna stran.

Obdolženca je v soboto zaslišal preiskovalni sodnik v Mariboru in zanj odredil 48-urno sodno pridržanje do odločitve višjega sodišča. To je v soboto za murskosoboškega tožilca, osumljenega jemanja 25.000 evrov podkupnine, na predlog tožilstva odredilo pripor, a se je njegov zagovornik na odločitev višjega sodišča pritožil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.