Slovenija
22 ogledov

Stop za 585 stanovanj?

GPG na Brdu gradi 402 stanovanji, v Polju II pa 183 stanovanj. (Foto: Anže Petko Žurnal24 main
Stanovanja. Finančne težave GPG bi lahko ustavile gradnjo sosesk na Brdu in v Polju.
44 milijonov evrov sta okvirno vredna projekta na Brdu in v Polju.

Republiški (SSRS) in ljubljanski stanovanjski sklad (JSS MOL) pripravljata ukrepe, če Gradbeno podjetje Grosuplje (GPG) zaradi velikih finančnih težav ne bo dokončalo 585 stanovanj v soseskah na Brdu in Polju II. GPG je namreč tik pred stečajem. Ali je zaradi tega ogroženo dokončanje sosesk, nismo izvedeli, prav tako ne, ali se bosta projekta zato zavlekla.

Ukrepov ne razkrivajo
Nadaljevanje poslovanja z GPG je odvisno le od izvajanja prevzetih pogodbenih del in doseganja terminskih načrtov na projektu,” je SSRS zapisal na svoji spletni strani: “Razumljivo pa je, da se zavedamo tveganj, povezanih z GPG, in pripravljamo ustrezne ukrepe, da tveganja za SSRS zmanjšamo in uspešno realiziramo projekt.

GPG na Brdu gradi 402 stanovanji, vrednost projekta je okoli 30 milijonov evrov, v Polju II pa 183 stanovanj. Ta naj bi bila končana sredi leta, vrednost tega projekta pa je okoli 14 milijonov evrov. Od tega bo večino financiral JSS MOL, 1,3 milijona evrov pa bo dodal SSRS. Tudi pri tem projektu zaradi težav GPG pripravljajo ukrepe, pravi Jožka Hegler, direktorica JSS MOL: “V tem trenutku o njih še ne moremo govoriti. Javnost bomo o tem obvestili, ko bodo v fazi izvajanja.”

Novi Celovški dvori

Na SSRS položaj primerjajo s težavami v Celovških dvorih, ko je šel Vegrad AM v stečaj, a pravijo, da so jih tudi takrat rešili: “Kupljena stanovanja smo prevzeli, pridobili zemljiškoknjižna dovolila, odpravili napake in pomanjkljivosti ter v stanovanja vselili stanovalce.”

Sicer pa GPG v BTC gradi tudi poslovno-trgovsko stavbo Kristalna palača. “Ker je gradnja skoraj končana, verjamemo, da jo bomo maja predali najemnikom in lastnikom poslovnih površin,” pravi Maja Oven iz BTC.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.