Slovenija
28 ogledov

Stožice spet padle v kaos

1/5
Žurnal24 main
20 tisoč obiskovalcev, ki so obiskali ponedeljkovo predstavo Notpadu lajv!? v Stožicah, je povzročilo obsedno stanje na okoliški cestah, ulicah ... Redarji se na klice jeznih prebivalcev niso odzivali.
Fotografije zaparkiranih ulic v okolici stadiona si oglejte TUKAJ.

Na naše uredništvo se je obrnila mestna iniciativa, ki ponedeljkovo večerno stanje pred prireditvijo Notpadu lajv!? opisuje kot obsedno. Slike so bile posnete v večernih urah na bližnjih ulicah stadiona, kjer velja prometni režim "cona 30" in je parkiranje prepovedano.

"Redarjev in policije od nikoder"
"Redarji vsak dan in vsako minuto prežijo na stanovalce, ki pustijo svoje vozilo samo za trenutek pred svojo stavbo, da bi lahko odprli vhod in parkirali na svojih posestvih. V ponedeljek so bili tudi vhodi na zasebne posesti dobesedno zablokirani z objestno parkiranimi vozili obiskovalcev prireditve. Vozila so pustili na vseh pločnikih, zelenicah in celo med nasajenim grmovjem,"
so dejali ogorčeni člani mestne iniciative. "Mestnih redarjev in policije kljub večkratnim urgentnim pozivom stanovalcev ni bilo od nikoder," dodajajo.

Nezakonit ognjemet?
V poznih večernih urah je s strani prirediteljev prišlo tudi do nezakonite uporabe pirotehničnih izdelkov, katerih uporaba je po zakonu v tem času prepovedana in je povzročila preplah hišnih živali in majhnih otrok, so še zapisali člani mestne iniciative.

"Policisti so skrbeli tako za urejanje prometa kot tudi za nepravilno parkiranje, kjer so jim bili v pomoč tudi mestni redarji. Na prireditvi je bilo 20 tisoč ljudi, gneča je bila na vpadnicah, policisti so urejali promet, kot so mogli," zatrdi Maja Adlešič, tiskovna predstavnica PU Ljubljana.

Adlešičeva na očitke prebivalcev o neodzivnosti odgovarja, da so policisti v prvi vrsti izvajali nadzor na območjih, kjer so zaparkirana vozila onemogočala vključevanje v promet in kjer so bila zaparkirana križišča in pločniki. "Preverjali smo tudi okoliške ulice in se odzivali na klice občanov," še doda.

"Za tovrstne prireditve je odgovorna policija. Mestno redarstvo je bilo prisotno v okviru zavarovanja, ne pa reševanja nepravilno parkiranih vozil, razen če je šlo za oviranje in ogrožanje. Za to je predviden odvoz s pajkom," nam pove Jakob Juha, operativni vodja mestnega redarstva, in doda, da je takšno količino vozil v tako kratkem času nemogoče sankcionirati. Izvedeli smo, da na ponedeljkov večer ni bilo olisičeno nobeno vozilo, medtem ko je pajek odpeljal kar nekaj vozil.

"MOL ne ukrepa"
Na mestni iniciativi poudarjajo, da pride do prometnega kaosa ob vsaki prireditvi na novem stadionu in v dvorani, saj ustreznih parkirišč objekta nimata, prireditve se kljub temu odvijajo, odgovorov in ukrepanja pa s strani mestnih oblasti ni.

Vprašanja in pojasnila o prihodnjem urejanju problema smo naslovili na MOL, vendar pa odgovora še nismo prejeli. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.